Φώφη Γεννηματά: Υπέρμαχος των γυναικών και των δικαιωμάτων τους

Οι αναρτήσεις της για Μπεκατώρου, Φολέγανδρο, Γλυκά Νερά και Ημέρα Γυναίκας

Το βίντεο που είχε αναρτήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για την Ημέρα της Γυναίκας, τον περασμένο Μάρτιο

H χώρα πενθεί τον πρόωρο χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε μετά από μια γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία πολιτικό, η οποία τιμούσε και υποστήριζε τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους. 

Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμά της πριν έναν χρόνο για τον καρκίνο του μαστού

Η Φώφη Γεννηματά, μητέρα τριών παιδιών η ίδια, υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, διαμηνύοντας ξεκάθαρα τη θέση της κάθε φορά που αυτά βρίσκονταν στο επίκεντρο ή απειλούνταν.

Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: «Σύμβολο θάρρους για πολλές γυναίκες!»

Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε βίντεο που μιλούσαν γυναίκες της σύγχρονης ζωής, διαμήνυε: «Γυναίκα. Είναι η ίδια η ζωή. Κι όσο δεν έχουμε τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει στην κοινωνία, θα είμαστε εδώ για να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε. Και μέρες σαν τη σημερινή να γιορτάζουμε ένα ακόμα βήμα προς την ουσιαστική ισότητα».

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τα μηνύματα Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά

Όμως και σε περιπτώσεις γυναικοκτονιών όπως αυτή της Φολεγάνδρου, η Φώφη ήταν ξεκάθαρη, ζητώντας πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Γεννηματά για Φολέγανδρο: «Ο φόβος για τις γυναίκες είναι μέσα στα σπίτια»

«Η ζωή της γυναίκας μοιάζει να μην έχει την ίδια αξία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τη δική του ζωή ανώτερη ή να αφαιρεί τη ζωή μια γυναίκας που νομίζει ότι του ανήκει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για "κακιά στιγμή". Πλήρης εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης τώρα», σημείωνε σε ανάρτησή της η Φώφη Γεννηματά.

Toν Ιανουάριο του 2021, είχε υπερασπιστεί και ευχαριστήσει τη Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία είχε ξεκινήσει το κίνημα #metoo. H Φώφη Γεννηματα είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της ότι «η Σοφία Μπεκατώρου μας έκανε περήφανους ως ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίηση της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ’ όλα δύναμη ψυχής»,

Θέση όμως είχε πάρει και για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τον Μάιο του 2021. Παρόλο που τότε, δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της Καρολάιν την είχε δολοφονήσει, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας νωρίτερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είχε ζητήσει «να γίνει αυστηροποίηση των ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα. Η βαριά εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top