Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τα μηνύματα Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά

«Τιμούμε αυτές που έσπασαν τη σιωπή» - «Γυναίκα είναι η ίδια η ζωή»

Το βίντεο με το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τα μηνύματά τους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλαν σήμερα 8 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μητσοτάκης για Ημέρα Γυναίκας: Η σκέψη μας με τις ηρωίδες της πανδημίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά», σημειώνοντας πως «Η ισότητα δεν είναι μόνον η υπόθεση των νόμων. Είναι μια διαρκής μάχη, καθημερινή. Μία μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας». Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως «Γυναίκα. Είναι η ίδια η ζωή» και πως «μέρες σαν τη σημερινή να γιορτάζουμε ένα ακόμα βήμα προς την ουσιαστική ισότητα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Σήμερα τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά. Αυτές που άνοιξαν το δρόμο της χειραφέτησης. Τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας. Τιμούμε αυτές που μας στάθηκαν στα δύσκολα, που κράτησαν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που φρόντισαν τους ανθρώπους μας, που είναι κάθε μέρα εκεί δίπλα μας.

Τιμούμε αυτές που έσπασαν τη σιωπή, που η φωνή τους σκέπασε τον φόβο, που μας έδωσαν το παράδειγμα για το τι σημαίνει θάρρος, αξιοπρέπεια, δύναμη.

Η ισότητα δεν είναι μόνον η υπόθεση των νόμων. Είναι μια διαρκής μάχη, καθημερινή. Μία μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, κάθε γυναίκας, κάθε άνδρα, κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτόν τον κόσμο με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με ένα βίντεο στο οποίο μιλούν γυναίκες της σύγχρονης ζωής, σημείωνει: «Γυναίκα. Είναι η ίδια η ζωή. Κι όσο δεν έχουμε τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει στην κοινωνία, θα είμαστε εδώ για να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε. Και μέρες σαν τη σημερινή να γιορτάζουμε ένα ακόμα βήμα προς την ουσιαστική ισότητα. Χρόνια πολλά».
i

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top