Μικρός Γιαννάκης: «Μας έλεγαν ότι ποτέ δεν πρόκειται το παιδί να σηκωθεί»

Η μητέρα του μιλά στο star.gr για τον φιλανθρωπικό αγώνα με τους επώνυμους

Όλα όσα είπε η Παναγιώτα Κυρλή, μητέρα του μικρού Γιαννάκη

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας «ζωής» με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων από τον χώρο του αθλητισμού, το θέατρο και την τηλεόραση, θα δοθεί την Τετάρτη 29/09, στις 17:00, στο Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης. Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση του μικρού Γιαννάκη Βολιώτη, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σύντομα σε μία σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

«Ο Γιαννάκης είναι σχεδόν 9 ετών και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση του τύπου της σπαστικής τετραπληγίας και με νοητική υστέρηση. Είναι το δεύτερο τρίδυμο από τρίδυμη κύηση. Τα παιδιά γεννήθηκαν πρόωρα στην 31η εβδομάδα», είπε στο star.gr η μητέρα του,  Παναγιώτα Κυρλή.

Ο Γιαννάκης στο αναπηρικό καροτσάκι. Το παιδί γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση του τύπου της σπαστικής τετραπληγίας

Ο Γιαννάκης γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση του τύπου της σπαστικής τετραπληγίας, γεγονός που τον καθήλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι

«Μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται ποτέ το παιδί αυτό να καταφέρει να σηκωθεί»

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, η οικογένεια προσδοκά να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα κιόλας μία σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα του μικρού Γιαννάκη.

 Όπως εξήγησε η κ. Κυρλή, ήδη ένα χειρουργείο στάθηκε ικανό, ώστε να σηκωθεί το παιδί από το αναπηρικό καρότσι, στο οποίο ήταν καθηλωμένο.

«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει επέμβαση στα πόδια και καταφέραμε να το σηκώσουμε από το αναπηρικό καρότσι. Δόξα τω Θεώ, βρήκαμε γιατρό που κατάφερε και έκανε το πρώτο μας όνειρο πραγματικότητα, κόντρα στα προγνωστικά των παιδονευρολόγων, οι οποίοι μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται ποτέ το παιδί αυτό να καταφέρει να σηκωθεί», είπε.

Ο μικρός Γιάννης, κόντρα στα προγνωστικά των παιδονευρολόγων κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του

Παρόλα αυτά, όπως πρόσθεσε η κ. Κυρλή, το παιδί αντιμετωπίζει ακόμα πολλά ορθοπεδικά προβλήματα, λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης.

«Το αριστερό του χέρι δεν είναι λειτουργικό και πρέπει να χειρουργηθεί. Επίσης η βάδισή του δεν είναι όπως ενός φυσιολογικού παιδιού. Έχει αστάθεια και μπορεί να πέσει και να χτυπήσει. Ακόμη και για να βγει από την τάξη στο προαύλιο, πρέπει κάποιος να το συνοδεύει.

Το παιδί έχει ακόμη κάμψη στα γόνατα, πτερνοποδία, ενώ κάνει έσω στροφή στα ισχία του. Αυτά είναι πράγματα τα οποία ουσιαστικά μόνο με χειρουργική επέμβαση μπορούν να λυθούν», ανέφερε.

Ο μικρός Γιαννάκης με τα αδερφάκια του.

Ο μικρός Γιαννάκης με τα αδερφάκια του. Τα παιδιά γεννήθηκαν πρόωρα στην 31η εβδομάδα

Όπως η ίδια συμπλήρωσε, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν έχει κατακτήσει ο μικρός Γιαννάκης.

Ακόμα και στην τουαλέτα για να πάει πρέπει να τον συνοδεύσει κάποιος. Θα φάει μόνος του, θα πιει το νεράκι του, αλλά δεν μπορεί να ντυθεί μόνος του, καθώς δεν τον βοηθάει το χέρι του.

«Δεν είναι κοστοβόρα μόνο τα χειρουργεία, αλλά και η αποκατάσταση»

Αναφερόμενη στο κόστος των χειρουργείων που πρέπει να προγραμματιστούν, η μητέρα του μικρού Γιαννάκη σημείωσε ότι είναι υψηλό, ενώ όπως πρόσθεσε εξίσου ή και περισσότερο κοστοβόρα είναι και η αποκατάσταση που ακολουθεί.

«Είναι κοστοβόρα και τα νοσηλεία, αλλά και το μετά. Ο κόσμος θεωρεί ότι κάνοντας ένα χειρουργείο τελείωσε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι και η αποκατάσταση. Σκεφτείτε ότι σε ένα ιδιωτικό κέντρο κάθε φυσιοθεραπεία μπορεί να στοιχίζει 35- 40 ή 50 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που χρειάζονται αυτά τα παιδιά.

Ο μικρός Γιαννάκης μετά από χειρουργείο

Ο μικρός Γιαννάκης μετά από χειρουργείο

Μπορεί να ξεκινήσεις να κάνεις μία επέμβαση που πιστεύεις ότι θα στοιχίσει 15.000 ευρώ και να σου φτάσει μαζί με την αποκατάσταση, τα 40.000. Ειδικά όταν μένεις σε επαρχία και πρέπει να κατεβαίνεις στην Αθήνα για όλα αυτά, όπως εμείς που μένουμε στα Πολιτικά Ευβοίας», σημείωσε.

Διάσημοι παίζουν μπάλα για τον μικρό Γιαννάκη

«Μαμά πότε θα φτιάξει το χεράκι μου;»

Από την πλευρά του ο μικρός Γιαννάκης, σύμφωνα με τη μητέρα του, είναι ανυπόμονος να κάνει τα χειρουργεία για να μπορέσει να παίξει.

Κάθε μέρα με ρωτάει “μαμά πότε θα φτιάξει το χεράκι μου;” Δε μου λέει τίποτα άλλο… Κοιμάται και ξυπνάει με αυτό. Θέλω να παίξω μαμά...

Σύμφωνα με την κ. Κυρλή, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της κατάστασης του παιδιού μετά τα χειρουργεία, ενώ πρόσθεσε, ότι στο σημείο που έχει φτάσει ο Γιαννάκης, ό,τι και να του προσφερθεί, θα του αποδώσει τα μέγιστα.

«Έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί. Όσο του δίνουμε τόσο μας δίνει και αυτός. Πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να δει την αλήθεια, δηλαδή ποτέ ένα παιδί έχει την ανάγκη. Η καθημερινότητα των παιδιών αυτών είναι τόσο δύσκολη και για όλα χρειάζονται έναν άνθρωπο δίπλα τους. Μία ζωή εξαρτώνται από εμάς, αλλά έχει τόσες πολλές δυνατότητες αυτό το παιδί, που θεωρώ αμαρτία να μην κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να του δώσω ό,τι καλύτερο και ό,τι αξίζει», είπε η μητέρα του.

Ο μικρός Γιαννάκης με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη

Ο μικρός Γιαννάκης με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη

Ποιοι θα πάρουν μέρος στον ποδοσφαιρικό αγώνα για τον μικρό Γιαννάκη

Αναφερόμενη στη διοργάνωση του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα, η κ. Κυρλή είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Σύλβια Αντώναρου, πρόεδρος του συλλόγου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι»,  απευθύνθηκε για βοήθεια στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Νίκο Γραμμένο και στον Μάρκο Σεφερλή.

«Τους ζήτησε, να βοηθήσουν την οικογένειά μας, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μικρού Γιαννάκη. Ακολούθως, έγινε μία επικοινωνία με τον κ. Χατζηδάκη, τον δήμαρχο Ηλιούπολης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το πρόβλημα του παιδιού μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αμέσως άνοιξαν την αγκαλιά τους και τους ευχαριστούμε για αυτό», ανέφερε.

Ο μικρός Γιαννάκης με τα αδερφάκια του.

Ο μικρός Γιαννάκης με τα αδερφάκια του που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό

Μία ημέρα πριν από τον φιλανθρωπικό αγώνα, ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τους διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, παρουσιαστές και αθλητές που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρών, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα του μικρού Γιαννάκη.

«Γνωρίζω ότι θα είναι ο κ. Πολυχρονίδης, ο κ. Κολοβός, ο Νίκος Γραμμένος, ο κ. Σεφερλής, ο Αντώνης Γλύκας, ο κ.Τσιάρτας, ο κ. Σαραβάκος, ο κ. Βαμβακούλας, ο Γιώργος Γεροντιδάκης από τις Άγριες Μέλισσες, ο Κιάμος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Τριαντάφυλλος…Είναι τόσοι πολλοί, τους ευχαριστώ», πρόσθεσε η κ. Κυρλή.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης δεν αφήνει από την αγκαλιά του τον μικρό Γιαννάκη

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης δεν αφήνει από την αγκαλιά του τον μικρό Γιαννάκη. Αύριο Τετάρτη 29/09 μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, αλλά και τους: Φραγκούλη, Τριαντάφυλλο, Αδαμαντίδη, Δομάζο,  Σαραβάκο, Καραγκούνη, Σαργκάνη και πολλούς άλλους, θα παίξει μπάλα για καλό σκοπό.

«Μεγάλος φαν του Σεφερλή ο μικρός Γιαννάκης»

Αν και πλήθος διασήμων θα πάρουν μέρος στον αυριανό φιλανθρωπικό αγώνα, όπως αποκάλυψε η μητέρα του μικρού Γιαννάκη, το παιδί τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο ηθοποιό.

«Είναι ο κ. Σεφερλής. Όλη την ώρα βλέπουμε Σεφερλή στο σπίτι, Έχουμε μάθει όλες τις ατάκες του απέξω, όλες. Βάζουμε όλα τα βιντεάκια και τραγουδάμε μαζί του. Είναι μεγάλος φαν του», είπε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top