Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Με τηλεκπαίδευση θα συνεχιστούν τα μαθήματα

Επεισόδια έξω από σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από γονέα αρνητή - Βίντεο: Ant1

Δέκα ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τίθενται σε αναστολή τα δύο πρώτα τμήματα σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Σχολεία: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αρνητές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Η αύξηση κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα τις τελευταίες μέρες, αλλά και η άρνηση πολλών γονέων να κάνουν στα παιδιά τους self test, έφεραν το πρώτο προσωρινό «λουκέτο».

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά – Προ των πυλών το 4ο κύμα

Σύμφωνα με τον πίνακα που ανάρτησε το υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τα τμήματα Β2 (Β τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης - Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και το τμήμα Γ2 (Γ Τάξη) του ίδιου σχολείου που κλείνει από 22/9 έως και 1/10. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 13 και 12 κρούσματα αντίστοιχα.

σχολείο κρούσματα

Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πότε κλείνει ένα τμήμα/σχολείο – Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

Με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

κρούσματα σχολεία

Σχολεία: Απειλές και επεισόδια από αρνητές γονείς

Μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται στις μικρότερες ηλικίες και ολοένα και περισσότεροι μαθητές να βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό, όμως υπάρχουν ακόμη γονείς που αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε self test, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Αρνητής πατέρας στη Θέρμη: «Θα κάνω μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια»

Χθες το πρωί ένας πατέρας διαμαρτυρήθηκε έντονα έξω από σχολείο στη Θέρμη, επειδή δεν επιτράπηκε η είσοδος του γιου του στη σχολική μονάδα χωρίς την προηγούμενη προσκόμιση self test.

Σε βάρος του η εισαγγελέας απήγγειλε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Όμως ο γονέας επέστρεψε ξανά σήμερα στο σχολείο φωνάζοντας ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ.

Tέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές

Μετά τις εικόνες χάους των τελευταίων ημερών στα σχολεία της χώρας από αρνητές γονείς και τις επιθέσεις τους εναντίον εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, προκειμένου να προφυλαχθούν οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί, από διώξεις εναντίον τους από αρνητές του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις που μηνύονται γιατροί και εκπαιδευτικοί από αρνητές, επειδή εφαρμόζουν τον νόμο.

Διατηρείται, όμως, το δικαίωμα υποβολής μήνυσης από έναν πολίτη, αλλά δε θα μπορεί πλέον να σύρει ένας πολίτης έναν λειτουργό στο αυτόφωρο, επειδή εφαρμόζει τον νόμο.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις προπηλακισμού, αυτές συνιστούν ποινικό αδίκημα και παρεμβαίνει η αστυνομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top