Tέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές

Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας για να μην περνούν από αυτόφωρο

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τα περιστατικά με αρνητές γονείς, που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών

Παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, προκειμένου να προφυλαχθούν οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί, από διώξεις εναντίον τους από αρνητές του εμβολιασμού, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις που μηνύονται γιατροί και εκπαιδευτικοί από αρνητές, επειδή εφαρμόζουν τον νόμο.

Αρνητής πατέρας στη Θέρμη: «Θα κάνω μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια»

Δηλαδή, διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης από έναν πολίτη, αλλά δε θα μπορεί πλέον να σύρει ένας πολίτης έναν λειτουργό στο αυτόφωρο, επειδή εφαρμόζει τον νόμο.

Βορίδης: Να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από μηνύσεις αρνητών γονέων

Όσον αφορά τις περιπτώσεις προπηλακισμού, αυτές συνιστούν ποινικό αδίκημα και παρεμβαίνει η αστυνομία.

ΕΛΑΣ: Να μην προσάγονται εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τον νόμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δε θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς, που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος, που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top