Βορίδης: Να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από μηνύσεις αρνητών γονέων

«Επικίνδυνα τα φαινόμενα με παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία»

Για περιστατικά μεμονωμένου χαρακτήρα έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τα περιστατικά με αρνητές γονείς, που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός των εισαγγελικών και των αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών, από μηνύσεις που κατατίθενται από τους αρνητές – γονείς, που φτάνουν μέχρι και για τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας ή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αρνητής πατέρας στη Θέρμη: «Θα κάνω μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια»

«Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου. 

Όπως είπε, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κύμα των αντιεμβολιαστών, οι αρνητές διεκδικούν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας και δεν πρόκειται να «χτίσουν» καμία πολιτική καριέρα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, στη συνέχεια, χαρακτήρισε επικίνδυνα τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία.

«Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία. Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα. Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες», είπε.

«Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει κι επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top