Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για 2.000 κρούσματα ημερησίως

«Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος»

Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, επιβεβαιώνοντας πως είμαστε πλέον στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει σενάρια επιστροφής της μάσκας

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του τέταρτου κύματος. Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς. Μας δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας να το αποφύγουμε» είπε στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε «καταστροφικό» τον φθίνοντα αριθμό εμβολιασμών κι έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας 

Ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε πως αν τα πράγματα πάνε οριακά άσχημα και δεν μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ καλή αντίδραση, τότε ενδέχεται μέχρι τις 15 του μήνα να έχουμε 1.500 την ημέρα και μέχρι το τέλος του μήνα 2.000. 

Παυλάκης: Αν συνεχιστεί έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο

«Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και οι υπόλοιποι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνω των 60, θα είναι πολύ σημαντικό πρώτον για να προστατευθούν οι ίδιοι, και δεύτερον για να δώσουμε ανάσες στο ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή δεν πιέζεται πάντως, αλλά και στην οικονομία». Είπε και πρόσθεσε:

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: «1.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τέλη Αυγούστου»

«Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα αρκετά νωρίτερα. Είμαστε στο παιχνίδι, και παίζουμε ακόμα, αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Πρέπει να σταθεροποιηθούμε στα 100.000 εμβόλια ημερησίως».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top