Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: «1.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τέλη Αυγούστου»

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας»

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, προειδοποιώντας ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων και πως οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διασπορά του ιού, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα. 

Με green pass η μετακίνηση στα νησιά: Πώς θα ταξιδεύουμε από τις 5 Ιουλίου

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή για τον αριθμό των κρουσμάτων τον Αύγουστο. Όπως είπε τον συγκεκριμένο μήνα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο. 

Κορωνοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική»

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικού χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στο άμεσο μέλλον είναι ο εμβολιασμός. 

«Για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιούμε, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%», είπε.

Μεταλλάξεις Ελλάδα: Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν με την παραλλαγή Δέλτα

Καθησύχασε τέλος τους πολίτες που ακόμα διστάζουν να κλείσουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν, ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top