Παυλάκης: Αν συνεχιστεί έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο

«Πυρκαγιά σε πευκοδάσος η μετάλλαξη Δέλτα»

Την εκτίμηση ότι είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος και πως αυτό «έρχεται με μεγάλη βιαιότητα», εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.

Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στο Open, εξέφρασε την έκπληξή του για την ταχύτητα του 4ου κύματος της πανδημίας από τη μετάλλαξη Δέλτα. Όπως τόνισε, η Ελλάδα -σε αντίθεση με την Αγγλία και την Πορτογαλία – πηγαίνει αμέσως από το τρίτο κύμα στο τέταρτο, καθώς «τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».

Γεωργιάδης: Υπάρχει το εμβόλιο, τέλος το «κάθομαι και παίρνω λεφτά»

Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος», που «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει».

Παγκόσμιος συναγερμός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα

Ο ίδιος εκτίμησε πως είναι φοβερό λάθος το ότι σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε πως κάποιες ειδικές κατηγορίες εμβολιασμένων θα μολυνθούν και μπορεί να νοσήσουν, και μάλιστα άσχημα.

Ανησυχία για μετάλλαξη Δέλτα: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα μετά από καιρό

«Το φθινόπωρο θα αρχίσουμε με μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα», είπε.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Αναφερόμενος στην Κρήτη, τόνισε πως έχει διαγράψει την πορεία της και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».

«Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top