Γεωργιάδης: Υπάρχει το εμβόλιο, τέλος το «κάθομαι και παίρνω λεφτά»

«Όποιος θέλει να μην εμβολιαστεί, έχει αποφασίσει να ζει με περιορισμούς»

Σαφές μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους, ότι η απόφαση είναι δική τους, αλλά πως θα έχει πιθανές επιπτώσεις, ειδικά στο ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος πανδημίας, έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, επεσήμανε πως αν κάποιος έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, ο ίδιος έχει αποφασίσει να ζήσει και με περιορισμούς. 

Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση είχε την ηθική ευθύνη να βρει τρόπο να δώσει χρήματα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή η ηθική υποχρέωση του κράτους αίρεται με την παροχή των εμβολίων στους πολίτες. Από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και άρα  να πάψουν κινδυνεύουν, έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές» σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έδωσε για τη στήριξη της οικονομίας 41 δισ. ευρώ, όταν το σύνολο του ΑΕΠ είναι 165 δισ. ευρώ.

Ο Άδωνις ρωτήθηκε για νέο lockdown και… έφτυσε τον κόρφο του on air

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, απάντησε ότι εφόσον ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει, «δεν μπορούμε και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα τους περιορίζουμε».

Παγκόσμιος συναγερμός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «θα περιορίσουμε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος», είπε, εξάλλου, μιλώντας στο Open.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top