Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε

Διαβάστε τι ισχυρίζεται για τις κατηγορίες βιασμού ο σκηνοθέτης-ηθοποιός

Οι δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη/ Βίντεο star.gr 

Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για βιασμό. Ταυτόχρονα επιτίθεται στα φερόμενα θύματα και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του, γιατί τον ζήλευαν μέλη του Σωματείου Ηθοποιών. 

Λιγνάδης: Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του σκηνοθέτη-ηθοποιού

Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης ζητά να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους και να απαλλαγεί με βούλευμα. 

Ισχυρίζεται ότι σκοπός των μηνυτών του είναι η ηθική του εξόντωση, δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός του στη φυλακή. Αναφέρει, μάλιστα, ότι στη συνέχεια άλλαξε το σχέδιό τους και στόχο είχαν το κέρδος, γι’ αυτό έφτιαξαν δύο ιστορίες. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμα δύο καταθέσεις έρχονται στο «φως»

Υποστήριζει ακόμα πως βάλλεται μέσω μιας «κατασκευασμένης υπόθεσης» από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΣΕΗ. 

Αιτία, σύμφωνα με τον ίδιο είναι «η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του Σωματείου για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπιλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Δικηγόρος 40χρονης σε Κούγια: «Η δολοφονία χαρακτήρων δείχνει απελπισία»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρεται αναλυτικά στα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν και παραθέτει το βιογραφικό του και το έργο του στο Εθνικό Θέατρο.

Τι υποστηρίζει για τον μηνυτή που κατήγγειλε βιασμό στα 14χρονια του

«Γνώρισα τον μηνυτή, όταν εκείνος με αναζήτησε στο facebook, προκειμένου να τον βοηθήσω καλλιτεχνικά, αφού έμαθα για την γνωριμία μου με τον εξάδελφό του, τον οποίο γνωρίζω από το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Λαρίσης, όπου πηγαίνουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο» αναφέρει ο Δημήτρης Λιγναδης.

Μάλιστα, αμφισβητεί τα καταγγελλόμενα περαστικά υποστηρίζοντας ότι κατά το χρονικό διάστημα από τρεις έως 9 Αυγούστου 2010 βρισκόταν μαζί με αλλο σκηνοθέτη στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο, πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στον Νείλο, όπως αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα έγγραφα του ταξιδιωτικού γραφείου μέσω του οποίου έκλεισε τα αεροπορικά μου εισιτήρια.

Όταν δε επέστρεψα στην Ελλάδα, λόγω της θεατρικής παράστασης πλούτος του Αριστοφάνη, η οποία θα ανέβαινε στην Επίδαυρο στις 13 και 14 Αυγούστου 2010 και θα συνεχίζαμε περιοδεία στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα και την ΕΜΕΑ μέχρι και τις 18 Αυγούστου, όπως και έγινε, και τούτο άλλωστε αποδεικνύεται από το προσκομιζόμενο πρόγραμμα περιοδείας της ως άνω παραστάσεις, αφιερώνω όλο μου το χρόνο σε πρόβες στην Επίδαυρο, καθώς οι αυξημένες ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου ως Πλούτου του το επέβαλαν.

Σχετικά με την αναφορά του μηνυτή και του μάρτυρα στο σπίτι μου και συγκεκριμένα στην θέα του σπιτιού μου στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό, καθώς και στην γάτα, την οποία έχω, αυτά τα στοιχεία ναι μεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς πράγματι το σπίτι μου έχει θέα στην Ακρόπολη και πράγματι έχω μία γάτα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν αποδεικνύουν ότι η ως άνω έχουν έρθει στο σπίτι μου, διότι φωτογραφίες τόσο του σπιτιού μου με τη συγκεκριμένη θέα, όσο και της γάτας μου έχουν αναρτηθεί στο site spirishoot ήδη από το 2015 και έτσι ο καθένας θα μπορούσε να τα γνωρίζει χωρίς να έρθει ποτέ στο σπίτι μου», αναφέρει στο υπόμνημα ο ηθοποιός.

«Δεν είχα ποτέ ερωτική σχέση με τον Β.Κ.»

«Όπως λέει το δεύτερο θύμα τον γνώρισε μέσω τρίτου προσώπου σε γνωστό ταχυφαγείο και όχι σε γκέι-μπαρ, όπως ισχυρίζεται, αφού, όπως λέει, εγώ δε συχνάζω σε τέτοια μέρη και πιθανολογώ ότι ούτε εκείνος ως ανήλικος θα σύχναζε.

Είναι αληθές ότι το 2016 τον είχα φιλοξενήσει για λίγες ημέρες – ήταν ενήλικας τότε – επειδή είχε προβλήματα με την οικογένειά του και ιδίως με τον μεγάλο αδελφό του. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα. Δεν είχαμε ποτέ ερωτικές – σεξουαλικές σχέσεις.

Στην πρώτη του κατάθεση δεν αναφέρει οτιδήποτε περί απειλών εκ μέρους μου προς αυτόν να μη με καταγγείλει, και απλώς εκφράζει το παράπονο του ότι δεν τον βοήθησα να συμμετάσχει στην παράσταση Μπίλι Έλιοτ που αποτελούσε μεταφορά της αγαπημένης του ταινίας. Πλην όμως ακόμη κι αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Διότι το 2015 που σκηνοθέτησα το μιούζικαλ Μπίλι Έλιοτ ο καταγγέλλων ήταν 17 προς 18 ετών, ενώ η ακρόαση απευθυνόταν σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, 10 έως 14 ετών, αφού αυτό απαιτούσε η υπόθεση του έργου και γνώριζε ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει λόγω ηλικίας.

«Δεν ήμουν στην Επίδαυρο»

Όσον αφορά στις κατηγορίες του Αιγύπτιου μηνυτή ότι τον βίασε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει:

«Ισχυρίστηκε στην πρώτη και στην δεύτερη κατάθεσή του, ότι την 9 Αυγούστου 2015 πήγα μαζί με αυτόν και το φίλο του στην Επίδαυρο, είδαμε μαζί εκείνο το βράδυ μια παράσταση που είχα σκηνοθετήσει και παιζόταν επί τέσσερις με πέντε ημέρες, και ακολούθως πήγαμε στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς για αυτόν την 9η Αυγούστου του 2015 δεν υπήρχε κάποια παράσταση στην Επίδαυρο και μάλιστα από το πρόγραμμα εκδηλώσεων εκείνης της χρονιάς προκύπτει ότι δεν σκηνοθέτησε καμιά παράσταση ούτε έπαιξα σε παράσταση στην Επίδαυρο. Αν είχαμε πάει μαζί στην Επίδαυρο, δεν θα είχε κάνει τέτοιο λάθος να πει ότι είδαμε μια ανύπαρκτη παράσταση μου.

Στην τρίτη κατάθεση του ο καταγγέλλων πληροφορήθηκε ότι όλα όσα είχε πει για την Επίδαυρο ήταν λάθος και αποφάσισε να τα διορθώσει, επικαλούμενος τον άγνωστο φίλο του, με τον οποίον δήθεν ήταν στην Επίδαυρο. Σημειωτέον ότι σε καμιά κατάθεση του δεν έχει αναφέρει τα στοιχεία του φίλου του, μέσω του οποίου γνωρίστηκε μαζί μου και με τον όποιον ισχυριζόταν ότι δήθεν ερχόταν στο σπίτι μου και δήθεν ήρθε μαζί μου στην Επίδαυρο.

Κορυφαία όμως απόδειξη του ψεύδους όλων των καταθέσεων του, αποτελεί το γεγονός ότι όπως αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχω προτείνει και φωτογραφίες εκείνων των ημερών που προσκομίζω, από την 1 Αυγούστου 2015 μέχρι τέλη Αυγούστου 2015 βρισκόμουν συνεχώς την Ιθάκη για διακοπές μαζί με τον αδερφό μου και την κόρη του, φιλοξενούμενοι από την προσωπική μου φίλη, συνάδελφο και πρώην υπουργό πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα με τον πρώην σύζυγό της Διονύσιο Παναγιωτάκη».

«Είναι καταστευαμένη η μήνυση του Β.Κ.» 

Για τον Βασίλη Κ. που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του είπε πως ποτέ δεν είχαν ερωτική σχέση και όλα αυτά είναι μυθοπλασία.

«Την αρνούμαι ως ψεύδη και κατασκευασμένη. Δεν έχω διδάξει ποτέ σε αυτή την ιδιωτική σχολή, ούτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική συνεργασία με την ως άνω σχολή, ως ψευδώς ισχυρίζεται, ούτε είχα κατά την περίοδο που αναφέρει μηχανή μεγάλου κυβισμού», αναφέρει.

«Η 40χρονη μάρτυρας είχε εμμόνη μαζί μου. Ήθελε να παντρευτούμε»

«Πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε, και για τον λόγο αυτό με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα. Η εμμονή της είχε φτάσει σε σημείο παράνοιας, αφού συνέγραψε και ένα σύντομο θεατρικό έργο επηρεασμένο από τις φαντασιώσεις της, αλλά με την ουσιώδη διαφορά ότι στο έργο η πρωταγωνίστρια είναι μαθήτρια 16 ετών και ο καθηγητής της 40 ετών, ενώ στην πραγματικότητα ίδια ήταν ενήλικη φοιτήτρια και εγώ δεν ήμουν καθηγητής της. Έχω παρακαλέσει και την ίδια αλλά και τον πατέρα της επανειλημμένα να σταματήσει και να με αφήσει ήσυχο, αλλά εκείνη έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει σε μένα και στους συγγενείς μου λέγοντας ότι την έχω αφήσει έγκυο», ισχυρίζεται ο ηθοποιός - σκηνοθέτης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Λιγνάδη

Την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στην ανακρίτρια, έξω από την Ευελπίδων πραγματοποιούταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Υπό την αστυνομική επιτήρηση  στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων  συγκεντρώθηκαν περίπου 40 με 50 νεαρά άτομα, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων και αλληλέγγυων στα θύματα. 

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν δύο πανό με συνθήματα κατά της πατριαρχίας και του Λιγνάδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top