Λιγνάδης: Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του σκηνοθέτη-ηθοποιού

Θα αφεθεί ελεύθερος αν γίνει δεκτή η αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που θα κρίνει την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, και αναμένεται η απόφαση των δικαστών.

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας – Το άλλοθι που θα επικαλεστεί

Ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης εξέθεσε ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να ακυρωθεί η διαδικασία. Όπως είπε ο κ. Κούγιας έγινε διεξοδική συζήτηση και οι δικαστές ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται ο πελάτης του. Υποστήριξε μάλιστα πως το «κατηγορητήριο καταρρέει».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια σήμερα το πρωί - Intimenews

Πρόσθεσε πως στα δικαστήρια βρίσκονται πέντε μάρτυρες, ανάμεσά τους η πρώην υπουργός Παιδείας, Ελένη Κούρκουλα, ο σύζυγός της και ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός του Δ. Λιγνάδη, η κ. Κωστοπούλου και δύο ακόμα άτομα, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσεουν πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί τους, την περίοδο που ένας από τους μηνυτές του τον κατηγορούν για βιασμό στην Επίδαυρο. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμα δύο καταθέσεις έρχονται στο «φως»

Αποκάλυψε ακόμα πως κατέθεσαν στους δικαστές φωτογραφίες από την περίοδο εκείνη που ο κ. Λιγνάδης βρισκόταν στην Ιθάκη, αλλά και το ημερολόγιό του. 

Ο αδελφος του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό έκανε την εξής δήλωση:

«Περνάμε μια περιπέτεια, κάποια στιγμή θα κοπάσειόλο αυτό που ζούμε, σήμερα απολογείται ο αδελφός μου, τ μόνο που θέλυμε κι ελπίζουμε είναι να λάμψει η δικαιοσύνη».

Υπόθεση Λιγνάδη: Πριν την απολογία του η απόφαση για το αίτημα ακυρότητας

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα καθορίσει την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης, καθώς, αν το αίτημα γίνει δεκτό, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος και η δικογραφία θα επιστραφεί στον εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Αιγύπτιος κατέθεσε ότι τον βίασε στην Επίδαυρο

Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό, τότε ανοίγει ο δρόμος για την απολογία του σκηνοθέτη, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 02:30 το μεσημέρι. 

Χθες ο κ. Κούγιας είχε πει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, την περίοδο που κατηγορείται πως βίασε τον έναν από τους δύο μηνυτές στην Επίδαυρο, βρισκόταν στο εξοχικό της Ελένης Κούρκουλα στην Ιθάκη και αυτό θα κληθεί να επιβεβαιώσει η πρώην υπουργός. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top