Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας – Το άλλοθι που θα επικαλεστεί

Το μεσημέρι θα δώσει τις εξηγήσεις του στην ανακρίτρια

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις 14:30 το μεσημέρι θα επιστρέψει στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης, ώστε να απολογηθεί για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδονται. 

Γείτονες Λιγνάδη: Όσα είχαν ακούσει και η καταγγελία στην Ασφάλεια

Παράλληλα, δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, έχει από χθες καταθέσει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας και σήμερα, πριν από την απολογία του, αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος. 

Τι θα ισχυριστεί ο Λιγνάδης ενώπιο της ανακρίτριας

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του από την άλλη έχει προαναγγείλει την κατάθεση μηνύσεων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των δύο προσώπων που τον κατηγορούν για βιασμό το 2010 και το 2015. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Γιατί δεν κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και υπολογιστής

Θα υποστηρίξει πως το χρονικό διάστημα, για το οποίο τον κατηγορούν ότι προέβη στις αξιόποινες αυτές πράξεις δεν βρισκόταν καν στα μέρη που αναφέρουν οι μηνυτές. 

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του θα προσκομίσει ένα ημερολόγιο, στο οποίο φέρεται να κατέγραφε την καθημερινότητά του, τις κινήσεις και τις συναναστροφές του. «Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει ότι από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο», είπε χθες ο κ. Κούγιας.

Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμα δύο καταθέσεις έρχονται στο «φως»

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως ο πελάτης του ολόκληρο τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν στην Ιθάκη, μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action24, Διονύση Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, τους οποίους και θα προτάξει και ως μάρτυρες. 

Κούγας: «Χοντροκομμένη κατασκευή η δικογραφία»

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας χθες έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής, χαρακτηρίζοντας τη δικογραφία «χοντροκομμένη κατασκευή».

Δικηγόρος 40χρονης σε Κούγια: «Η δολοφονία χαρακτήρων δείχνει απελπισία»

Στην ένσταση ακυρότητας μάλιστα κάνει λόγο για απουσία  φωτογραφιών, ιατροδικαστικών εκθέσεων, μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω κάποιου social media, εκ των οποίων θα ήταν δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλόμενων. 

Ποιοι έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη

Ως τώρα έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις για βιασμό εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ αρκετοί μάρτυρες έχουν καταθέσει εναντίον του. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Αιγύπτιος κατέθεσε ότι τον βίασε στην Επίδαυρο

Πιο συγκεκριμένα, μήνυση έχει δεχτεί από:

  • 25χρονο Αιγύπτιος, ο οποίος καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία 14 ετών το 2010 στο διαμέρισμα του ηθοποιού – σκηνοθέτη. 
  • Τον 40χρονο Βασίλη Κ., ο οποίος τον καταγγέλλει για βιασμό το 1995 σε ηλικία 15 ετών. Αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Επίσης, έχουν κατατεθεί οι εξής μαρτυρίες:

  • 23χρονος Αιγύπτιο, ο οποίος καταγγέλλει βιασμό το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, όταν ήταν 17 ετών.
  • Νίκος Σ., ο οποίος καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία 19 ετών το 2005 στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη.
  • 40χρονη, πρώην συντρόφου του Λιγνάδη, που καταγγέλλει κακοποίηση ανηλίκων που  είχε πέσει στην αντίληψη της όσο είχαν σχέση.
  • Φοιτήτρια Α. A., η οποία καταγγέλλει άσεμνες συμπεριφορές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και απόπειρα αυτοκτονίας φοιτητή-συντρόφου του Λιγνάδη.
  • Χρήστος Π., ο οποίος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία των 14 ετών σε κινηματογράφο.
  • Χρίστος Χ., που καταγγέλλει αποπλάνηση του στην Πλ. Αμερικής και απόπειρα βιασμού σε ξενοδοχείο στην Πλ. Βάθη.
  • Φλος 25χρονου μηνυτή, ο οποίος επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του 25χρονου.
  • 48χρονος τραγουδιστής-συνθέτης, που κατέθεσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε σχέσεις με ανήλικους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top