Υπόθεση Λιγνάδη: Γιατί δεν κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και υπολογιστής

Ποιος ο ρόλος της αστυνομίας

 Γιατί δεν κατασχέθηκαν το κινητό και ο υπολογιστής του Δημήτρη Λιγνάδη. Ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση με βαρύτατες κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων, οι αστυνομικές αρχές δεν κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο, αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Ακόμα δύο καταθέσεις έρχονται στο «φως»

Γιατί συνέβη αυτό, όμως; Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αστυνομικός συντάκτης Βάιος Σύρρος, η μοναδική εμπλοκή της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή στις έρευνες.

Υπόθεση Λιγνάδη: Πριν την απολογία του η απόφαση για το αίτημα ακυρότητας

Συγκεκριμένα, επειδή η υπόθεση είναι στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, οι αστυνομικοί δε μπορούν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, χωρίς την εντολή του ανακριτή, ο οποίος την χειρίζεται. Η έρευνα γίνεται από τις δικαστικές αρχές - καταθέσεις βασικών μαρτύρων.  

Υπόθεση Λιγνάδη: Αιγύπτιος κατέθεσε ότι τον βίασε στην Επίδαυρο

Ωστόσο, σε τέτοιες υποθέσεις, όταν γίνεται έρευνα από την αστυνομία, συνήθως γίνεται κατάσχεση τόσο του κινητού τηλεφώνου όσο και των ηλεκτρονικών αρχείων που υπάρχουν στο σπίτι του υπόπτου, ενώ γίνεται και κατ’οίκον έρευνα. 

Ούτε το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη δεν κατασχέθηκε, αλλά φυλάσσεται σε ένα γραφείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μέχρι εκείνος ή κάποιος πληρεξούσιός του να το ζητήσει και να το παραλάβει.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top