Υπόθεση Λιγνάδη: Πριν την απολογία του η απόφαση για το αίτημα ακυρότητας

Στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Κούγιας και Βλάχος

Το πρωί της Πέμπτης θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για να κρίνει το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. 

Κούγιας για Λιγνάδη: «Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, oι δικαστές θα σταθμίσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για όσα αναφέρει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του που εξέδωσαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. 

Λιγνάδης: Αμίλητος και με σκυμμένο κεφάλι πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας

Τι ισχυρίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης

  • Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του
  • Δεν κλήθηκε ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις
  • Δεν εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με τους καταγγέλλοντες
  • και ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε λόγω προκατάληψης, δυσμενούς πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών

Το ένταλμα ωστόσο σε βάρος του είναι καταπέλτης, καθώς εντοπίζει όχι μόνο μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά προσέγγισης και αποπλάνησης των ανήλικων θυμάτων από τον κατηγορούμενο αλλά και κίνδυνο να διαπράξει νέα εγκλήματα. 

Δ. Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα- Τα 8 στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Τι λέει το ένταλμα

  • Επαναλαμβανόμενη προσέγγιση ανηλίκων
  • Κίνδυνος να διαπράξει νέα εγκλήματα

Αυτό το στοιχείο αποτελεί σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα επαρκή αιτιολογία όχι μόνο για σύλληψη αλλά και για προφυλάκιση. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται πριν από την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14:30 το μεσημέρι. 

Στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ Κούγιας και Βλάχος

Παράλληλα, στο στόχαστρο του πειθαρχικού του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας μπήκε ο υπερασπιστής του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, και ο συνήγορος ενός εκ των μηνυτών του, Γιάννης Βλάχος.  
Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, ο πρώτος για τις δηλώσεις του και ο δεύτερος για διαρροή περιεχομένου της δικογραφίας. Μετά τις εξηγήσεις θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top