Κούγιας για Λιγνάδη: «Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας»

Δύο Αιγύπτιοι κατηγορούν τον σκηνοθέτη-ηθοποιό για βιασμό

Αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας κατέθεσαν ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός σκηνοθέτης -ηθοποιός βγήκε από το γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, αφού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. 

Λιγνάδης: Αμίλητος και με σκυμμένο κεφάλι πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας

Ο κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «χοντροκομμένη κατασκευή κατηγοριών». 

«Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι».

Στο φως οι μαρτυρίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι δυο Αιγύπτιοι 15 και 17 ετών καταγγέλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Μάλιστα, ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος. 

Μαλιστα, ο δικηγόρος του σκηνοθέτη-ηθοποιού έδωσε και λεπτομέρειες για τις καταγγελίες των δύο Αιγυπτίων, ωστόσο ανέφερε ότι ο εντολέας του έχει αποδείξεις που ακυρώνουν τα λεγόμενων των φερόμενων ως παθόντων. 

Ο κατηγορούμενος στρέφεται ευθέως κατά των καταγγελλόντων λέγοντας:

«Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, Αυγούστου 2010 και Αύγουστο 2015, είδε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια, πολλοί εξ’αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι "έχω σχεδιάσει" να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται ήταν διαφορετικά.

Η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικές διασταυρώσεις και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης τον διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την "πηγή" της γνώσης τους».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top