Δικηγόρος 40χρονης σε Κούγια: «Η δολοφονία χαρακτήρων δείχνει απελπισία»

Τι απαντά στις δηλώσεις του δικηγόρου περί «αναξιόπιστης μάρτυρος»

Σχετικό ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 24/2.

Απάντηση στον συνήγορο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια δίνει με ανακοίνωσή της η δικηγόρος της 40χρονης μάρτυρος, Χρύσα Παπαδοπούλου, με αφορμή όσα είπε ο γνωστός δικηγόρος περί «αναξιόπιστης μάρτυρος».

Κούγιας για Λιγνάδη: «Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας»

Η κ. Παπαδοπούλου στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «παλιομοδίτικη συνταγή δολοφονίας χαρακτήρων» και «για προσπάθεια να στραφεί αλλού η προσοχή από την ουσία της υπόθεσης».

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Χοντροκομμένα ψέματα και δήθεν μάρτυρες

Αναφέρεται, επίσης, σε «ακραία ομοφοβικές, σεξιστικές και οπισθοδρομικές απόψεις που απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960», ενώ προειδοποιεί πώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα της 40χρονης.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αιγύπτιος κατέθεσε ότι τον βίασε στην Επίδαυρο

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δικηγόρου της 40χρονης

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων» και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960.

Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Είναι γνωστό ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά και αστικά, καθώς η εντολέας μου ουδέποτε έχει συναινέσει στην δημοσιοποίηση οποιουδήποτε δεδομένου που οδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτοποίησή της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top