Lockdown: Εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τις καθημερινές

Προς ολικό lockdown Ρέθυμνο, Εύβοια και Πάτρα

Οι γειτονιές της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Η εικόνα των γεμάτων από αυτοκίνητα δρόμων στην Αττική, την πρώτη μέρα του σκληρού lockdown ανησύχησε ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες. Κάποιοι εκτιμούν πως θα χρειαστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων για να υπάρξει ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, χθες η κίνηση στους δρόμους ήταν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη μέρα της πρώτης καραντίνας του περασμένου Μαρτίου.

Ημι-lockdown και… ημι-καραντίνα: 2,4 εκατ. πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά!  

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν 1.327 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική να κρατά και πάλι τα σκήπτρα με 676 κρούσματα. 

Lockdown: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τις καθημερινές;

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες το βράδυ η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας σήμανε συναγερμό. Έτσι οι ειδικοί, που συνεδριάζουν σήμερα, θα συζητήσουν το ενδεχόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές. 

Lockdown: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Αττικής

Ανοιχτή η παράταση του lockdown 

Ανοιχτό είναι, επίσης, και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. Ήδη από χθες αρκετοί επιστήμονες, όπως ο κ. Γώγος, ο κ. Εξαδάκτυλος,  εξέφρασαν την εκτίμηση πως οι δύο εβδομάδες δεν αρκούν για την επιπέδωση της καμπύλης. Προτείνουν, μάλιστα, lockdown τεσσάρων εβδομάδων για να μπορέσουμε επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα. 

Κορωνοϊός: 1.327 νέα κρούσματα σήμερα - 281 οι διασωληνωμένοι

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή θα ληφθεί μετά από δύο εβδομάδες και αφού αξιολογηθούν τα έως τότε επιδημιολογικά στοιχεία. Οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές και να γίνονται βήμα-βήμα. 

Ανησυχία για τιε εισαγωγές στα νοσοκομεία 

Οι ειδικοί εκτιμούν πως την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Σε ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού χωρούν όλα τα σωματίδια

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ενέταξε την Αττικής τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή σε αυτές, όπου τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι από 150 και πάνω. 

Προς καθολικό lockdown Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο

Σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα αποφασίσει αν θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αχαΐα, αλλά και στην Εύβοια και το Ρέθυμνο. 

Ένα βήμα πριν το lockdown Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία ειδικά στην Πάτρα και το Ρέθυμνο είναι ασφυκτική. Συναγερμό έχει σημάνει και η επιδημιολογική εικόνα στην Εύβοια. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος σε πολλές περιοχές του νομού. Μάλιστα, αν κάποιος πολίτης στην Εύβοια χρειαστεί νοσηλεία θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη, και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη για την ενδεχόμενη απόφαση για σκληρό lockdown. 

Κορωνοϊός: Έως 90.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Τέλος, το Ρέθυμνο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης, αφού εκεί το νοσοκομείο είναι μικρό, δε διαθέτει ΜΕΘ covid, ενώ ήδη στέλνει ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. 

Lockdown: Τι θα γίνει με τη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, οι επιστήμονες δείχνουν διχασμένοι. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι σε ολόκληρο τον νομό.

Κορωνοϊός: «Η βρετανική μετάλλαξη πιθανό να σαρώσει τον κόσμο»

Έτσι οι ειδικοί εξετάζουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να ληφθούν νέα μέτρα, ώστε να αποσοβηθεί ο εκτροχιασμός τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και τις εισαγωγές και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία. 

Το δεύτερο είναι να επαναξιολογηθεί η κατάσταση σε μια εβδομάδα, αν δεν υπάρξει δραματική εξέλιξη. 

Κορωνοϊός: Οι γειτονιές όπου «καλπάζει» ο ιός

Πάντως ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Ζέρβας, ζήτησε χθες να κλείσουν τα σχολεία, καθώς έχουν αυξήσει κατά πολύ την κινητικότητα, ενώ όπως είπε υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες έως 12 ετών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top