Ένα βήμα πριν το lockdown Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Υπό το φόβος της επόμενης μέρας ζουν καταστηματάρχες και πολίτες

Δείτε από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ σχετικά με την Θεσσαλονίκη

Αύριο θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο θα μπουν σε σκληρό lockdown, όπως η Αθήνα. Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε το πρωί στη συμπρωτεύουσα και επισκέφθηκε τα νοσοκομεία όπου έχουν στηθεί φορητές μονάδες ΜΕΘ. Να κλείσουν τα σχολεία πριν είναι αργά ζητά ο δήμαρχος της πόλης.

Κορωνοϊός: Έως 90.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Με το φόβο της επομένης ημέρας ζουν καταστηματάρχες και πολίτες στη Θεσσαλονίκη. Ένα ολικό lockdown θα είναι μεγάλο πλήγμα, για την οικονομία αλλά και την ψυχολογία του κόσμου. 

O υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε νοσοκομεία της πόλης και τις νέες φορητές μονάδες Μεθ που στήθηκαν σε προαύλια νοσοκομείων .
Οι φορητές μονάδες φιλοξενούν δυο κρεβάτια, μπορούν να λυθούν να μεταφερθούν και συναρμολογηθούν ανάλογα με το που υπάρχει ανάγκη.

Εξαδάκτυλος: «Η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star ένα σύμπλεγμα 14 οικίσκων με φορητές Μεθ θα στηθεί και στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. 

Με πανό και συνθήματα υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον Βασίλη Κικίλια μέλη της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών και της Ποεδην. Εκείνος ωστόσο πριν φύγει τους χαιρέτισε όλους έναν προς έναν. Άκουσε μάλιστα και γκρίνια για τα εμβολιαστικά κέντρα από μια γυναίκα. 

«Έτοιμη να μπει στο κόκκινο η Αχαΐα»

Σε συναγερμό πάντως βρίσκεται και η Αχαΐα. Από τα 112 κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες το 90% αυτών προέρχεται από τον αστικό ιστό.
Οι εισαγωγές ασθενών με covid έχουν αυξηθεί και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας ανοίγει και δεύτερη πτέρυγα για να καλύψει τις ανάγκες. 

Στο κόκκινο και το Ρέθυμνο καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ενώ υπάρχουν φόβοι για διασπορά καθώς από τα rapid test εντοπίστηκαν 18 θετικά σε ορεινά χωριά του νομού.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top