Lockdown: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Αττικής

Χωρίς βεβαιώσεις αρκετοί επιβάτες

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τις μετακινήσεις 

Μόνο υπό 8 προϋποθέσεις μπορεί κανείς να μετακινηθεί από νομό σε νομό. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός αφού αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ξεπεράσουν το γράμμα του νόμου και να μετακινηθούν υπερτοπικά. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Χωρίς βεβαιώσεις μετακίνησης πολλοί επιβάτες στα KTEΛ

Στα ΚΤΕΛ στη Λιοσίων πολλοί επιβάτες είτε δε φορούσαν μάσκες, είτε δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης. 

Ο Χρήστος Δρούγιας υπεύθυνος στον σταθμό στο Κτελ Λιοσίων είπε « Στο θέμα του ελέγχου εμείς είμαστε ιδιώτες δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κάθε άνθρωπο που έρχεται να ταξιδέψει δεν είμαστε αστυνομία».

Στις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας η Καλλιθέα, το Ίλιον και το Μαρούσι

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Αττικής

Η μετακίνηση από νομό σε νομό επιτρέπεται μόνο για  εργασία, για σοβαρούς λόγους υγείας, για επιστροφή  στον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή για μετάβαση σε τελετή.

Επιπλέον,  διαζευγμένοι γονείς μπορούν να μετακινηθούν υπερτοπικά για να δουν τα παιδιά τους και οι φοιτητές για να μεταβούν εφάπαξ στη σχολή τους ή  να επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους  με τη συνοδεία ενός ατόμου για λόγους μετακόμισης.  Για την  συγκομιδή αγροτικών προϊόντων και πάντα με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.    

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα διόδια Σχηματαρίου όπου αστυνομικοί σταματούν όλα τα οχήματα τα οποία περνούν από τα διόδια και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού. 

Δείτε ολόκληρο εδώ το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top