Στις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας η Καλλιθέα, το Ίλιον και το Μαρούσι

Στην «εντατική» τα νοσοκομεία

Στον χάρτη με τις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας συνεχώς προστίθενται και νέες. Καλλιθέα, Ίλιον, Μαρούσι είναι οι τρεις νέοι δήμοι στην Αττική όπου τα κρούσματα κορωνοϊού καλπάζουν.

Κορωνοϊός: 1.327 νέα κρούσματα σήμερα - 281 οι διασωληνωμένοι

Τα κοντέρ έχει σπάσει η Καλλιθέα, όπου καταγράφονται 224 κρούσματα έναντι 73 στις αρχές Φεβρουαρίου. Στην περιοχή του Ιλίου εντοπίστηκαν 143 φορείς σε αντιδιαστολή με τα 75 της πρώτης του μηνός και 134 στο Μαρούσι όπου πριν από εννέα ημέρες ήταν 104. Οι δύο από τις τρεις περιοχές έχουν μεγάλο σταθμό ηλεκτρικού. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Ο ιός «σφυροκοπά» την Καλλιθέα

Στην περιοχή της Καλλιθέας, που διαθέτει 100.000 μόνιμους κατοίκους ο κορωνοϊός χτυπάει κόκκινο. 

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετοί συμπολίτες μας που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα αδιαφορώντας για τα μέτρα και τη δημόσια υγεία.  

Κορωνοϊός: Έως 90.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Στην «εντατική» τα νοσοκομεία

Το κέντρο της Αθήνας σφυροκοπείται καθημερινά από νέες μολύνσεις με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους.  Χαρακτηριστικά 1.710 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Χθες είχαμε 238 εισαγωγές και 183 εξιτήρια. Συνολικά 1.397 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες κορωνοϊού και 313 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στην Αθήνα μόνο 56 κρεβάτια είναι κενά στην εντατική. 

Εδώ και ένα χρόνο οι γιατροί έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο για να κρατήσουν όσο μπορούν τον ιό έξω από τα νοσοκομεία. 

«Πρέπει πλέον να σταματήσει η χαλαρότητα, γιατί σε λίγο θα μείνουμε από δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που εδώ και ένα χρόνο είναι πιεσμένοι με τον Covid. Είναι κουρασμένοι, έχουν φθάσει στο όριό τους» είπε ο επίκουρος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος.

Η Αττική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που είναι κατακόκκινη. Σύμφωνα με  Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top