Ημι-lockdown και… ημι-καραντίνα: 2,4 εκατ. πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά!  

Η εξήγηση για το «μυστήριο» της κίνησης στους δρόμους παρά τα νέα μέτρα  

Στο «μυστήριο» της μεγάλης κίνησης στους δρόμους παρά τα νέα μέτρα αναφέρθηκε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όλοι αναρωτιόμαστε τι σόι lockdown είναι αυτό, αλλά από τα επίσημα στοιχεία καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται  για…  ημι-καραντίνα».  

Ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου

H K. Μακρή εξήγησε ότι στον ιδιωτικό τομέα συνολικά απασχολούνται 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Από αυτούς 1,3 εκατομμύρια,  με βάση τα στοιχεία της Εργάνης πάνε καθημερινά στη δουλειά τους, καθώς οι εταιρίες και οι υπηρεσίες δεν έχουν κλείσει, αλλά μόνο τα καταστήματα κατέβασαν ρολά/ 

Οι αυτοαπασχολούμενοι, από γιατρούς και δικηγόρους έως ηλεκτρολόγους είναι 1 εκατομμύριο.  Από αυτούς οι 800.000 εργάζονται κανονικά.  

Στο Δημόσιο το 50% κάνει τηλεργασία. Μέσα σε αυτούς και οι εκπαιδευτικοί που είναι στο σπίτι.  Οι άλλοι μισοί, δηλαδή 320.000 πολίτες, μετακινούνται καθημερινά.  

Μητσοτάκης: Lockdown - φυσαρμόνικα μέχρι το Πάσχα

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή:

«Πόσοι είναι συνολικά αν τους μετρήσετε; 2,4 εκατ.πολίτες δουλεύουν κανονικά  και περίπου 700.000 μένουν σπίτι, είτε με αναστολή είτε με τηλεργασία.  Μόνο ο ένας στους τρεις μένει στο σπίτι. Για αυτό έχει κίνηση και όσο έχουμε αυτό το lockdown,  δεν πρόκειται να αλλάξει».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top