Κλειστοί έξι σταθμοί του μετρό την Κυριακή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Mε απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συναθροίσεις από 4 άτομα και πάνω για αύριο Κυριακή από τις 05:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με αφορμή τα 12 χρόνια που συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο μεταξύ, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, κλειστοί θα είναι και κάποιοι σταθμοί του μετρό από το 8 το πρωί.

Ειδικότερα, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό.

Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις για τον Γρηγορόπουλο 

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ.

Η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, για απαγόρευση συναθροίσεων, που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Πρόστιμο 300 ευρώ θα επιβληθεί σε πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

-διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

-διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Ο τελικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο του Γρηγορόπουλου θυμίζει Πολυτεχνείο μόνο που αυτή τη φορά η καρδιά των Εξαρχείων  θα βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου θα αναπτυχθούν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ θα περιπολούν στα γύρω στενά.

Η αστυνομία φοβάται  χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους γι’ αυτό υπάρχουν δυνάμεις από το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ  και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Δεν αποκλείεται οι ομάδες αντιεξουσιαστών να πραγματοποιήσουν «συμβολικές» επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, τράπεζες ή δημόσια κτίρια και γι’ αυτό θα ενεργοποιηθούν ειδικές ομάδες της ασφάλειας που θα παρακολουθούν διακριτικά στέκια αντιεξουσιαστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top