Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Μέτρα παρόμοια με αυτά που ίσχυσαν στις 17 Νοεμβρίου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει την επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου. 

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες, ακόμα και πτυσσόμενοι φραγμοί που θα χρησιμοποιηθούν για να αποτραπεί οποιαδήποτε συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. 

Στη δημοσιότητα το υπόμνημα της οικογένειας Γρηγορόπουλου στον Άρειο Πάγο

Υπάρχουν επίσης εισηγήσεις στο σημείο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής, αλλά και σε άλλα, όπως τα Προπύλαια, το Πολυτεχνείο, η Κλαυθμώνος, να υπάρχουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελικά μέτρα θα αποφασιστούν σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής. 

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να ξαναδικαστεί ο Κορκονέας για το ελαφρυντικό

Πορεία και συγκεντρώσεις δεν επιτρέπεται να γίνουν στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί, ενώ η αστυνομία θα επιλαμβάνεται σε σημεία που ενδεχομένως κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν, επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το Κέντρο και ειδικά προς τα Εξάρχεια, ώστε να μην πλησιάσει κόσμος εκεί, όπου υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις. 

Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις, ενώ δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ., των ΟΠΚΕ, κτλ, θα πραγματοποιούν περιπολίες και μπλόκα στο κέντρο της Αθήνας. 

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Όλα τα μέτρα

Drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία, όπου πιθανόν να υπάρξει συνωστισμό και θα δίνουν on line την εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. 

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Ειδικοί διαπραγματευτές θα ζητούν από τον κόσμο να μη συνωστίζεται και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περνάνε στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3.000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5.000 για τα νομικά πρόσωπα.

Μεγάλη αστυνομική παρουσία στο κέντρο εν όψει Γρηγορόπουλου

Τέλος, αν παρά τα πρόστιμα κάποιοι επιμείνουν να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, τότε θα ακολουθήσει ρίψη νερού από τους Αίαντες και ήπια χρήση χημικών. 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση υπογράφουν, Μάλαμας, Μποφίλιου, κ.α

Την ίδια ώρα κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απευθύνουν με κείμενο υπογραφών δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι.

Aποφυλάκιση Κορκονέα: Σε εγρήγορση η αστυνομία

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι», σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει.

Υπογραφές συγκεντρώνονται στο tinyurl.com/y2d3aro9.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο υπογράφουν οι: Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Σπύρος Γραμμένος, Βασίλης Κουκαλάνι, Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρυσούλα Πετσιμέρη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top