Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να ξαναδικαστεί ο Κορκονέας για το ελαφρυντικό

Νέα εξέλιξη στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Δίκη Γρηγορόπουλος - Κορκονέας

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση στο ΣΤ' τμήμα του Αρείου Πάγου της αίτησης αναίρεσης του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου που αναγνωρίστηκε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, η Αντεισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, ακολουθώντας το σκεπτικό της αναίρεσης που έχει ζητήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συντάχθηκε στο να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να επιστρέψει η υπόθεση προς νέα κρίση ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου «έσπασε» τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 13 έτη κάθειρξης και λόγω έκτισης μεγάλου μέρους της ποινής, ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε με όρους.

Ένταση μεταξύ των συνηγόρων

Η διαδικασία φορτίστηκε όταν ο συνήγορος του Επ.Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. 

Το δικαστήριο, ωστόσο, έκανε δεκτή την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τις επίμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Δεν πήραν τον λόγο η μητέρα και η αδερφή του Γρηγορόπουλου

Η μητέρα και η αδερφή του Αλ. Γρηγοροππυλου κλήθηκαν μετά από αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου πάγου.

«Ενώ, όμως, κληθήκαμε και μας επετράπη να παραστούμε, μας απαγορεύτηκε να μιλήσουμε με ένα νομικίστικο πρόσχημα και μας επετράπη, όμως, να καταθέσουμε υπόμνημα», ανέφερε η μητέρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top