Ιερώνυμος για Μόρια: «Η Εκκλησία στο πλευρό κάθε κατατρεγμένου»

Αναφορά του Αρχιεπίσισκόπου και στην ΕΕ και την τούρκικη προκλητικότητα

Την αμέριστη συμπαράσταση και την βαθύτατη λύπη της Εκκλησίας για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μόρια εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας - Οι μετανάστες βάζουν φωτιά και φεύγουν!

Σύμφωνα με δηλώσεις Του στο Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε., ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Εκκλησία πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάμων, χωρίς διακρίσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την εθνική ακεραιότητα και την ειρηνική ζωή της χώρας.

Σακελλαροπούλου για Μόρια: Δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση η κατάσταση

«Ένα δόλιο σχέδιο ανεπίτρεπτης, ανήθικης και απάνθρωπης εργαλειοποίησης και εκμετάλλευσης απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών εξελίσσεται, εδώ και αρκετούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια και για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας και σε αρκετές πολύπαθες γειτονιές των αστικών κέντρων, και μάλιστα την ίδια στιγμή που η γειτονική μας χώρα αυξάνει, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, την ένταση στο Αιγαίο με προμελετημένες κινήσεις επιθετικότητας και προσβάλλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα ολόκληρης της Χριστιανοσύνης και δη των Ορθοδόξων», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πέτσας: Τα γεγονότα στη Μόρια εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα «να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαφύλαξη και στην προστασία των ίδιων των ανατολικών της συνόρων, πάντα με σεβασμό προς την αξία και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας και πρόκειται να διαθέσει τις Υπηρεσίες Της και τους Οργανισμούς Της σε ότι χρειαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top