Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι - Καταγγελίες για το πώς λειτουργούσε

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Υγειονομική βόμβα αποδεικνύεται η ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, που αποτελεί χειρουργική κλινική με δύο μονάδες τεχνητού νεφρού και παθολογική κλινική που ουσιαστικά λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων. 

 

Στην κλινική στο Περιστέρι ο Τσιόδρας: Βρέθηκαν 37 κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος εάν τηρούνται οι κτιριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κλινική Περιστέρι: Αγωνιώδης ιχνηλάτηση των επαφών 50 ιδιωτών γιατρών

Κακών προδιαγραφών η ιδιωτική κλινική

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας ανεπαρκέστατα. Κοστίζουν. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους για να αποδίδουν καλύτερα, όπως λένε. Η κλινική αυτή απορούμε πώς δουλεύει χωρίς να πληροί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια, ειδικά τώρα με την πανδημία».

Εισαγγελέας για τους νεκρούς και τα κρούσματα σε «Ταξιάρχαι», «Κασταλία»

Επίσης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο, πάρα μόνο ένα παρκινγκ, ενώ κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση, ηλικιωμένοι, συνοδοί, προσωπικό. 

Μάλιστα, στο ισόγειο είναι η μια μονάδα αιμοκάθαρσης που έχει ξεχωριστή είσοδο, ενώ η δεύτερη μονάδα είναι στον πρώτο όροφο, δίπλα από τα χειρουργεία, ενώ οι νεφροπαθείς πρέπει να περάσουν στο διάδρομο της κλινικής, να μπουν στο ένα κοινό ασανσέρ. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται η παθολογική κλινική  που λειτουργεί ως γηριατρική  και στον τρίτο όροφο η χειρουργική κλινική. 

Περιστέρι: Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική

«Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού σε όροφο χωρίς ξεχωριστή είσοδο ή δεύτερο ασανσέρ που να χωράει και φορεία. Χωρίς βοηθητικούς χώρους, αποστάσεις στα κρεβάτια κλπ. Γνωρίζουμε από το ΝΙΜΙΤΣ που είναι το μόνο Νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση σε περιστατικά κορωνοϊού ότι τα περιστατικά αυτά δεν αντέχουν, πεθαίνουν κατά την αιμοκάθαρση», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είδατε τι γίνεται με τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτά να τα βλέπουν στη κυβέρνηση που πριν τη κρίση τους αποθέωναν. Τι προσέφερε στη πανδημία ο ιδιωτικός τομέας. Τα κρούσματα κορωνοϊού τα μεταφέρουν στα δημόσια νοσοκομεία», επισημαίνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top