Περιστέρι: Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική

Συναγερμός και σε δεύτερη δομή υγείας στα νότια της πρωτεύουσας

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς για τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.

Κορωνοϊός: Στους 125 οι νεκροί - 55 νέα κρούσματα, 2.463 συνολικά

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πρόκειται για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς και κατά τις ίδιες πληροφορίες 13 εξ αυτών είναι θετικοί. Δύο εξ αυτών, μια γυναίκα 90 ετών και ένας άνδρας 86 ετών διακομίσθηκαν στο ΝΙΜΤΣ. Θετικοί βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις ασθενείς, όπως και 11 μέλη του προσωπικού της κλινικής.  

Συναγερμός και σε δεύτερη δομή υγείας στα νότια της πρωτεύουσας

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ημερήδια ενημέρωση για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο και για μια δεύτερη δομή υγείας στα νότια προάστια της Αθήνας, η οποία σήμανε συναγερμό. 

Όπως είπε, την Τετάρτη εντοπίστηκε θετικός ασθενής στη δομή υγείας, ο οποίος κατέληξε το πρωί της Πέμπτης. «Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους» ανέφερε. 

Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ - Ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στη δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά», είπε.

Παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε ότι «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top