Κορωνοϊός: Στους 125 οι νεκροί - 55 νέα κρούσματα, 2.463 συνολικά

Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με υγειονομικές δομές

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στους 125 ανήλθαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας «έχασαν» τη μάχη με την πανδημία το τελευταίο 24ωρο. Ακόμα, ανακοινώθηκαν 55 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 2.463.

Κορωνοϊός: Στους 125 οι νεκροί στη χώρα μας - Τέσσερις θάνατοι σε μία μέρα

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με υγειονομικές δομές και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ - Ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Συνολικά 52 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι 15 εξ αυτών είναι γυναίκες, οι υπόλοιποι είναι άνδρες και το 65% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, 57 άνθρωποι εξήλθαν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Περιστέρι: Πληροφορίες για πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική

Προσοχή στην αναζωπύρωση της πανδημίας

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρήση υφασμάτινων μασκών, λέγοντας πως θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες.

Επανέλαβε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση της μάσκας. «Η χρήση της δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top