Στην κλινική στο Περιστέρι ο Τσιόδρας: Βρέθηκαν 37 κρούσματα κορωνοϊού

Εκκενώνεται όλο το κτίριο

Τριάντα επτά ασθενείς στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι βγήκαν θετικοί στον COVID -19 , σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος βρέθηκε εσπευσμένα στο σημείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση του κτιρίου για να γίνει απολύμασνης. 

Εισαγγελέας για τους νεκρούς και τα κρούσματα σε «Ταξιάρχαι», «Κασταλία»

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά πρόκειται για 17 εργαζόμενους, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Ήδη έξι νεφροπαθείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ όπως έγινε γνωστό εκεί πλέον θα γίνονται οι αιμοκαθάρσεις των ασθενών της κλινικής. 

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική «Ταξιάρχαι» όσο και στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Πληροφορίες και για δεύτερο νεκρό από κορωνοϊό στην κλινική στο Περιστέρι

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική  στο Περιστέρι.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. 

Στη δομή στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα τα 110 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top