Κορωνοϊός: Καθηγήτρια το δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα

Έκλεισε ο παιδικός σταθμός που πήγαιναν τα ανίψια της

Και τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 36χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία.

Κορωνοϊός: Αγωνία για τους 100 μαθητές του Κολλεγίου στο Λονδίνο

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, η 36χρονη είναι καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν, ώστε να τους θέσουν σε κατ' οίκον απομόνωση.

Κορωνοϊός: Κλειστά οκτώ σχολεία στην Αττική

Έκλεισε επίσης ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία και πήγε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. 

Κορωνοϊός: Ποια λάθη έκανε η 40χρονη πριν μεταφερθεί στο «Αττικόν»

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κορωνοϊός: Νεαρή γυναίκα το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Επισημαίνεται πως το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για μια γυναίκα 38 ετών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο κι επέστρεψε στη χώρα μας την Κυριακή. Εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ και η κλινική της εικόνα είναι καλή. Οι αρχές ιχνηλάτησαν επίσης όλες τις επαφές της, στις οποίες δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες. 

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό και ο εννιάχρονος γιος της 38χρονης, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ το σχολείο του έκλεισε και απολυμάνθηκε. 

Τέλος την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα, μια 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε ταξιδέψει με την κόρη της στο Μιλάνο. Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία, καθώς η κόρη της γυναίκας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο με 100 συμμαθητές της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top