Κορωνοϊός: 40χρονη μητέρα δύο παιδιών το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Μια γυναίκα 40 ή 50 ετών, φέρεται να είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα και το τρίτο συνολικά σε όλη τη χώρα. 

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι κάτοικος Αμαρουσίου που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. 

Φέρεται μάλιστα να επισκέφθηκε πρώτα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί να την παρέπεμψαν στον Αττικό Νοσοκομείο, που είναι νοσοκομείο αναφοράς, όπου και νοσηλεύεται σε μονάδα υψηλής πίεσης. 

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο κρούσματα εκδηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη μητέρα και τον γιο της που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ. 

Κορωνοϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα υπό διερεύνηση

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι καλή και όλοι παρακολουθούνται στενά από τους ειδικούς. 

Τσακρής: Με ποια συγκεκριμένα συμπτώματα να πάμε στο νοσοκομείο;

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμοξιολόγος, Σ. Τσιόδρας, στη συνέντευξη Τύπου είπε πως ιχνηλατείται το κρούσμα της Αθήνας, ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του μετά από την επιστροφή της από την Ιταλία. 

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top