Κορωνοϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα υπό διερεύνηση

Στο μικροσκόπιο όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές της χώρας μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Εκτός από την 38χρονη, οι αρχές εξετάζουν και άλλα ύποπτα δείγματα, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών. 

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ευρώπη: Πάνω από 400 τα κρούσματα στην Ιταλία

Στη Λάρισα εξετάζεται μια 22χρονη, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και στη Χαλκιδική ένας άνδρας νεαρής ηλικίας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αφού πρόσφατα είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του, επίσης, στη Βόρεια Ιταλία. 

Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας

Το συγκεκριμένο άτομο έχει υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό και τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Αργά τη νύχτα, έφτασαν τα αρνητικά τελικά αποτελέσματα και για μια 68χρονη που είχε μπει σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κορωνοϊός: Καλή η κλινική εικόνα της 38χρονης–Έτσι βρέθηκαν όσοι συνάντησε

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι το μεσημέρι περιμένουμε τα αποτελέσματα για πέντε δείγματα που εξετάζονται για κορωνοϊό.

Ο κύριος Μεντής επανέλαβε ότι πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό, όσο φοβόμαστε την εποχική γρίπη και πως δεν υπάρχει λόγος πανικού. 

Όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν ασθενείς από τον ιό στην Ελλάδα που δεν τους γνωρίζουν, ο κ. Μεντής είπε πως είναι μια πολύ χαμηλή πιθανότητα, αλλά κανείς δεν μπορεί να την αποκλείσει γιατί ο ιός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και σε μερικούς δεν προκαλεί καν συμπτώματα. 

Την ίδια ώρα η 38χρονη που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ. 

Σε απομόνωση βρίσκονται επίσης τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της στην πτήση από και προς Μιλάνο, αλλά και μέχρι να πάει στο νοσοκομείο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top