Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας

Ποιοι πρέπει να τη φορούν για να προφυλαχθούν

Μετά από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε στην επικαιροποίηση των οδηγιών για τη σωστή χρήση μάσκας. 

Κορωνοϊός: Καλή η κλινική εικόνα της 38χρονης–Έτσι βρέθηκαν όσοι συνάντησε

Η επικαιροποίηση αυτή έγινε με εντολή του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, μετά από τη σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Κορωνοϊός: Οχτώ νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Κοροναϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε τη μάσκα προστασίας

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες:

  • Μάσκες θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να φορούν όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και εάν και εφ' όσον έχουν τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφθούν για να λάβουν ιατρική συμβουλή ή βοήθεια:
  1. Νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά)
  2. Κέντρα Υγείας
  3. ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ
  • Μάσκες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ.

Ποιοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φορούν μάσκα

  • Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Τι είναι ο νέος κοροναϊός και ποια τα συμπτώματα του

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει οι νέες προμήθειες και οι νέες εισαγωγές μασκών που γίνονται στη χώρα, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι στα φαρμακεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top