Κοροναϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε τη μάσκα προστασίας

Πολύ αποτελεσματικότερο κρίνεται το συχνό πλύσιμο των χεριών

Η επιδημία του κοροναϊού είναι ένα αδιαμφησβήτητο γεγονός με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν τα 24.500. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να φορούν μάσκα όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους.

Κοροναϊός: Στους 492 οι νεκροί - Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα!

Ο καθηγητής και πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως δεν υπάρχουν ειδικές μάσκες προστασίας για τον κοροναϊό, αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται οι απλές προστατευτικές μάσκες. Ποιος, όμως, είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής της μάσκας προστασίας;

Η μάσκα πρέπει να φοριέται πάντα με την χρωματιστή της πλευρά από έξω, και πρέπει πάντα να καλύπτει και την μύτη. Το σημαντικότερο, όμως, οι μάσκες τέτοιου τύπου είναι μιας χρήσεως. Φαίνεται πως πολύ σημαντικότερη και αποτελεσματικότερη είναι η τακτική πλύση και απολύμανση των χεριών.

Αποκλειστικό Star: Πώς γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στην Ελλάδα

Φυσικά, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για να εφαρμόσουμε την μάσκα δεν την αγγίζουμε από την εξωτερική πλευρά αλλά μόνο από τα πλάγια λάστιχα που εφαρμόζουν στα αυτιά, ενώ όταν θέλουμε να τη πετάξουμε, την διπλώνουμε από το εσωτερικό, χωρίς να αγγίξουμε το εξωτερικό. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top