Κοροναϊός: Στους 492 οι νεκροί - Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα!

Ποιες χώρες στέλνουν αεροσκάφη στην Ουχάν για να απομακρύνουν υπηκόους τους

Επιβεβαιώνονται νέα κρούσματα στην Κίνα / Reuters

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα αυξήθηκε σε 492 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 24.500! 

Αποκλειστικό Star: Πώς γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στην Ελλάδα

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε την Τρίτη σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εξετάζουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στο οποίο απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί στην Ταϊβάν.

Γιατρός προειδοποίησε για τον κοροναϊό και τον ανάγκασαν να σταματήσει!

Με μοναδικές εξαιρέσεις έναν Κινέζο από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι όπου εντοπίστηκε ο 2019-nCoV, που πέθανε στις Φιλιππίνες, κι ενός ασθενούς που πέθανε στο Χονγκ Κονγκ, όλοι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα.

ΠΟΥ: Τα μέτρα της Κίνας μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού

Τα «ισχυρά μέτρα» που έλαβε το Πεκίνο εναντίον του νέου κοροναϊού προσφέρουν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να σταματήσει η εξάπλωση παγκοσμίως, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων μονάχα στην ηπειρωτική Κίνα, διαβεβαίωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Βέλγιο

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ στη Γενεύη, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, είπε ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας χάρη στα ισχυρά μέτρα που έλαβε η Κίνα στο επίκεντρο» της επιδημίας. «Να μην αφήσουμε να κλείσει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο διευθυντής του ΠΟΥ κατηγόρησε ορισμένες πλούσιες χώρες ότι «καθυστερούν πολύ» στο να μοιράζονται τις πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα του νέου κοροναϊού, αξιώνοντας να επιδεικνύεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο με στόχο να καταπολεμηθεί η επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Ο Τέντρος έκανε επίσης γνωστό ότι ο ΠΟΥ έχει στείλει μάσκες, γάντια και 18.000 προστατευτικές στολές σε 24 χώρες, όπως και 250.000 σετ ανίχνευσης του ιού με στόχο την επιτάχυνση της διάγνωσης.

Κοροναϊός: Έτοιμο το νοσοκομείο στην Ουχάν σε μόλις 8 ημέρες!​​​​​​​

Προς το παρόν, 27 κρούσματα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο έχουν καταγραφεί σε 9 χώρες εκτός της Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΠΟΥ.

Το συνολικό κόστος στο σύστημα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου, εκτιμάται στα 675 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνει τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας, συμπλήρωσαν οι αξιωματούχοι.

ΗΠΑ - Βρετανία - Βραζιλία: Στέλνουν αεροσκάφη για να απομακρύνουν υπηκόους τους

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ουχάν την Πέμπτη.

Το Φόρεϊν Όφις από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα εκμισθώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγενείς τους από την περιοχή της Ουχάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Φερνάντου Αζεβέντου, ανακοίνωσε ότι δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Embraer C-190 της Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχωρήσουν την Τετάρτη για την Ουχάν με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ισπανία και Πολωνία για ανεφοδιασμό και θα φθάσουν στην κινεζική πόλη μεθαύριο Παρασκευή, αφού δόθηκε η άδεια των αρχών στο Πεκίνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top