Κοροναϊός: Έτοιμο το νοσοκομείο στην Ουχάν σε μόλις 8 ημέρες!

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προκαλούν πανικό 

Εικόνες από το νοσοκομείο στην Ουχάν της Κίνας / Reuters

Κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες και πλέον το νοσοκομείο όπου θα διακομίζονται όσοι έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό στην Ουχάν της Κίνας, το οποίο θα ξεκίνησε τη Δευτέρα να δέχεται ασθενείς, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κοροναϊός: Θα έχει επιπτώσεις και στην παγκόσμια οικονομία

Το νοσοκομείο Χουοσενσάν, δηλαδή «Το βουνό του Θεού της Φωτιάς» όπως μεταφράζεται, διαθέτει 1.000 κλίνες για ασθενείς με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό και σχεδιάστηκε με στόχο να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, όπου παρατηρείται έλλειψη κλινών καθώς ο ιός εξαπλώνεται.

Η κατασκευή του Χουοσενσάν αντιγράφηκε από ένα νοσοκομείο που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο το 2003 για την αντιμετώπιση του SARS.

Περισσότεροι από 7.500 εργάτες συμμετείχαν στην κατασκευή του, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο.

Κοροναϊός: Drones κυνηγούν πολίτες που δεν φορούν μάσκα!

Η Κίνα κατασκευάζει ένα δεύτερο νοσοκομείο στην Ουχάν, όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό και το οποίο θα διαθέτει 1.600 κλίνες. Το Λέισενσχαν ή αλλιώς «Το βουνό του Θεού του Κεραυνού» αναμένεται να παραδοθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προκαλούν πανικό 

Oι ΗΠΑ προκαλούν με τις ενέργειές τους πανικό και διασπείρουν τον φόβο έπειτα από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα αντί να προσφέρουν σημαντική βοήθεια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που πρότεινε την μερική απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας της και η πρώτη που επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στους ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνίνγκ.

Κοροναϊός: Στους 362 οι νεκροί – Ανεξέλεγκτη η διάδοση του ιού

«Το μόνο που έκαναν οι ΗΠΑ είναι να προκαλέσουν και να διασπείρουν τον φόβο, το οποίο είναι ένα κακό παράδειγμα», είπε η Χουά στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήλπιζε ότι οι χώρες θα έπαιρναν αποφάσεις και θα είχαν αντιδράσεις που θα ήταν λογικές, ψύχραιμες και βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε νωρίτερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον αεροσκάφη στην Κίνα για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας την οποία προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Κλείνουν σταθμούς διέλευσης ανάμεσα σε Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ ανακοίνωσε το κλείσιμο 10 εκ των 13 σταθμών μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα, παρά τα αιτήματα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η Λαμ είχε ήδη κλείσει κάποια μεθοριακά περάσματα με την ηπειρωτική Κίνα, αναστέλλοντας επίσης τις μετακινήσεις με οχηματαγωγά πλοία και τρένα υψηλής ταχύτητας.

Χονγκ Κονγκ: Έτοιμο το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό - Απομένουν οι έλεγχοι

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν απεργία με αίτημα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε σχετικά ότι η απεργία αυτή είναι «εξαιρετικά κακή» και βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Εξάλλου κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου η Κάρι Λαμ παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top