Κοροναϊός: Στους 362 οι νεκροί – Ανεξέλεγκτη η διάδοση του ιού

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο

άνθρωποι με μάσκες για τον κοροναϊό
Δείτε το βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με τους νεκρούς να αγγίζουν πλέον τους 362, ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν σε 24 χώρες. 

Κοροναϊός: Μεταδίδεται και από ασθενείς με ήπια κλινική εικόνα

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, άλλοι 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τους 361 νεκρούς στην Κίνα, ενώ υπήρξε και το πρώτο θύμα στις Φιλιππίνες. 

Κοροναϊός: «Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου»- Mάνα εκλιπαρεί αστυνομικούς

Πλέον ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει ξεπεράσει αυτόν από την επιδημία του SARS το 2002, όταν είχαν πεθάνει 349 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 17.205 και πολλαπλασιάζονται συνεχώς. 

Κοροναϊός: Σε καραντίνα Έλληνας στη Γαλλία

Την ίδια ώρα, ένας από τους Έλληνες που ζούσαν στην πόλη φάντασμα, την Ουχάν, κατάφερε να φύγει με την έγκυο σύζυγό του και πλέον βρίσκεται σε καραντίνα στη Γαλλία, όπου και θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. 

Κοροναϊός: «Φοβόμαστε να γυρίσουμε στην Ελλάδα» λέει ζευγάρι Ελλήνων

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιό μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για δύο εβδομάδες», είπε ο Άλεξ Ζαχάρ, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα, αλλά και πως κρατούν σε καραντίνα και την εγκυμονούσα σύζυγό του.

Σε επιφυλακή το υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το υπουργείο Υγείας υπό τον φόβο να υπάρξει κάποιο κρούσμα κοροναϊού και στην Ελλάδα. 

«Θα έχουμε κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες»

Ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ενώ ενήμερος για την ετοιμότητα της χώρας απέναντι στον κοροναϊό είναι και ο πρωθυπουργός. 

Κοροναϊός: Σε πλήρη ετοιμότητα η Ελλάδα - Ειδικοί θάλαμοι σε νοσοκομεία

Μέχρι τώρα εξετάστηκαν επτά περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη, με τις εξετάσεις όλων των ασθενών να βγαίνουν αρνητικές.

Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό συνεχίζονται να αυξάνονται τα κρούσματα. Συγκεκριμένα, στο Βιετνάμ επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα, με τον αριθμό να φτάνει τους 8. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πως επίσης βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα στην Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 11, με δύο από τα θύματα να είναι ζευγάρι. Μάλιστα, ο ιός μεταφέρθηκε από τον έναν στον άλλο, καθώς ο σύζυγος είχε ταξιδέψει στην Ουχάν και παρουσίασε τα συμπτώματα στην επιστροφή του στην Καλιφόρνια.

Κοροναϊός: Άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο στην Ουχάν

Ο κοροναϊός πρώτο θέμα στη συνεδρίαση των G7

Σήμερα οι υπουργοί Υγείας των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών, των λεγόμενων G7 θα έχουν τηλεδιάσκεψη, ώστε να συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέο κοροναϊού. 

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη: Δεν προσβλήθηκε από κορoναϊό ο 62χρονος

Ινδονησία: Ψεκάζουν όσους επιστρέφουν από την Κίνα

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στα αεροδρόμια της Ινδονησίας, όπου στους αεροδιαδρόμους υπάλληλοι ψεκάζουν τους επιβάτες που έρχονται από Κίνα, μόλις βγαίνουν από τα αεροπλάνα. 

ΕΚΠΑ: Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κοροναϊό

«Βουτιά» ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κίνας λόγω κοροναϊού

Τέλος μεγάλη πτώση έως και εννέα μονάδες σημείωσαν οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Κίνας λόγω της θανατηφόρας επιδημίας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. 

Κοροναϊός: «Θα τα καταφέρουμε» τραγουδούν οι κάτοικοι της Ουχάν

Ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, παρουσίασε πτώση -8,73%, πέφτοντας στις 2.716,70 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο της Σεντζέν, το δεύτερο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Κίνας, ο βασικός δείκτης κατέγραψε πτώση 8,99% στις 1.598,80 μονάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top