Κοροναϊός: «Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου»- Mάνα εκλιπαρεί αστυνομικούς

Απαγορεύεται η έξοδος από την Ουχάν

Η 50χρονη Λου Γιουιτζίν πασχίζει να πείσει τους αστυνομικούς να την αφήσουν να περάσει το φυλάκιό τους, δηλαδή τα όρια της επαρχίας Χουμπέι και οι ώρες κυλούν. Η 26χρονη κόρη της, Χου Πινγκ, πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, καθώς πάσχει από λευχαιμία.

Η Λου είναι αγρότισσα σε χωριό της επαρχίας Χουμπέι. Η κόρη της είναι αδύνατο να υποβληθεί στον δεύτερο κύκλο χημειοθεραπείας που χρειάζεται σε νοσοκομείο της επαρχιακής πρωτεύουσας Ουχάν, που έχουν κατακλυσθεί από ασθενείς εν μέσω της επιδημίας. Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις μετακινήσεις, σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του κοροναϊού.

Kοροναϊός:O πρώτος θάνατος εκτός Κίνας–Στους 305 οι νεκροί από την επιδημία

«Η κόρη μου έχει ανάγκη να πάει σε νοσοκομείο στη Τζιουτζιάνγκ», είπε η Λου. «Χρειάζεται θεραπεία. Αλλά δε μας αφήνουν». Η κόρη της καθόταν κάτω, τυλιγμένη με μια κουβέρτα, όσο η μητέρα του εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς.

«Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου. Εγώ δεν είναι ανάγκη να περάσω (...) Αλλά σας παρακαλώ, αφήστε την κόρη μου να περάσει», έλεγε.

«Θα έχουμε κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες»

«Δεν επιτρέπεται προσωρινά η είσοδος στη Τζιουτζιάνγκ»

Η φωνή της μετά βίας ακουγόταν, καθώς από μια μεγαφωνική επαναλαμβανόταν μαγνητοφωνημένο μήνυμα προς τους κατοίκους της Χουμπέι ότι δεν τους επιτρέπεται προσωρινά η είσοδος στη Τζιουτζιάνγκ, στην άλλη πλευρά του Γιανγκτσέ. 
Η γέφυρα έχει πρακτικά κλείσει για τους πολίτες, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρχών να φρενάρουν την εξάπλωση του 2019-nCoV, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 305 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 14.000 άλλους.

Αφέθηκαν να περάσουν όσοι είχαν εισιτήρια πριν από την 24η Ιανουαρίου

Δεκάδες άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να περάσουν το φυλάκιο της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι, που είχαν εισιτήρια για τρένα και αεροσκάφη που αναχωρούν από την Τζιουτζιάνγκ αγορασμένα πριν από την 24η Ιανουαρίου, αφέθηκαν να περάσουν. Αλλά οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν τη διέλευση στους περισσότερους.
Για το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού του Σαββάτου, αυτό συνέβαινε και στη Λου παρά τις ικεσίες της. «Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η ζωή της», έλεγε.

Μάνα και κόρη παρέλαβε ασθενοφόρο

Περίπου μία ώρα αφότου μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters,  η αστυνομία εντέλει ανέλαβε πρωτοβουλία. Κλήθηκε ασθενοφόρο στο οποίο επιβιβάστηκαν μητέρα και κόρη αφού ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top