Χονγκ Κονγκ: Έτοιμο το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό - Απομένουν οι έλεγχοι

«Ο ιός μπορεί να κορυφωθεί σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες»

νέος κοροναϊός

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δημιούργησαν ήδη το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό, ωστόσο απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, για τους οποίους απαιτείται χρόνος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμώξεων, Yuen Kwok-yung.

Κοροναϊός: Κρούσμα και στη Γερμανία μετά τη Γαλλία

Σύμφωνα με το South China Morning Post, επιστήμονες σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ξεχωριστά για την ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό που μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες. 

Κοροναϊός: «Υψηλή» η απειλή σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με τον ΠΟΥ

«Έχουμε ήδη αναπτύξει το εμβόλιο αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ελεγχθεί σε ζώα» είπε ο Yuen Kwok-yung, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το πότε θα είναι έτοιμο.  

Ο κοροναϊός μπορεί να κορυφωθεί «σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες»

Ο νέος κοροναϊός μπορεί να κορυφωθεί «σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες» προτού αρχίσει να υποχωρεί, σύμφωνα με έναν Κινέζο επιστήμονα, τον οποίο επικαλείται κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Ζονγκ Νανσάν, ένας από τους καλύτερους Κινέζους ειδικούς στις αναπνευστικές ασθένειες, εκτίμησε πως η επιδημία δεν θα έχει «ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας». «Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια πότε θα κορυφωθεί. Όμως αυτό αναμένεται να συμβεί περίπου σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες», είπε ο Κινέζος ειδικός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Συναγερμός στην Τουρκία: Εργάτες στο νοσοκομείο με συμπτώματα κοροναϊού

Ο ίδιος είπε στο Xinhua πως «το ποσοστό θνησιμότητας της σημερινής μορφής πνευμονίας αναμένεται να εξακολουθήσει να μειώνεται» χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και παρά την απουσία προσώρας οποιουδήποτε εμβολίου.

Ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα στην Ουχάν κυρίως επειδή «στην περίπτωση που τα συμπτώματα δεν είναι έντονα, μπορεί να εκληφθεί ως ένα κλασικό συνάχι», δήλωσε ο Ζενγκ Γκουάνγκ στη δημόσια τηλεόραση CCTV. Ωστόσο εκτιμά πως η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί με την αύξηση της θερμοκρασίας «η οποία δεν ευνοεί την ανάπτυξη μολυσματικών αναπνευστικών ασθενειών».

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top