Κοροναϊός: Κρούσμα και στη Γερμανία μετά τη Γαλλία

Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα

Σε επαγρύπνηση το ιατρείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία.

Πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας.

Κοροναϊός: Σε ποιες χώρες έχουν καταγραφεί κρούσματα και πώς μεταδίδεται

Συναγερμός στην Τουρκία: Εργάτες στο νοσοκομείο με συμπτώματα κοροναϊού

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», ενώ «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σε επαγρύπνηση το ιατρείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη εμφανίστηκαν στη Γαλλία, στο Μπορντό και το Παρίσι.

Οι τρεις ασθενείς είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Κίνα. Συνολικά έξι άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στη Γαλλία.

Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 106 ανθρώπους στην Κίνα, ενώ χιλιάδες είναι πλέον τα επίβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα της Ασίας, καθώς αναγνωρίστηκαν άλλα 1.300 τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Οι αρχές της Κίνας, που έχουν ριχτεί στη μάχη εναντίον του νέου φονικού κοροναϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, αποφάσισαν να αναβάλλουν sine die την έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα - σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα - ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας της Κίνας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Καθώς οι μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διακοπές, με την ευκαιρία του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα οριστεί από τις Αρχές ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανέφερε το υπουργείο σε εγκύκλιό του, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να «αναβάλλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου με τον προσήκοντα τρόπο» και οι φοιτητές που θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές «δεν πρέπει να επιστρέψουν πρόωρα στα [εκπαιδευτικά] ιδρύματά τους χωρίς άδεια», τονίζεται.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επανέναρξης των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων και των δευτεροβάθμιων ιδρυμάτων, αυτή «θα προσδιοριστεί από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές», σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση, προστίθεται στην εγκύκλιο.

Προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Υψηλός διεθνώς ο κίνδυνος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον κοροναϊό.

Πλέον, χαρακτηρίζει «υψηλό» τον κίνδυνο σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο», όπως έγραφε έως σήμερα στις αναφορές του εξαιτίας ενός «λάθους στη διατύπωση», όπως παραδέχθηκε.

Μέχρι στιγμής, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο».

«Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top