Κορωνοϊός: Αγωνία για τους 100 μαθητές του Κολλεγίου στο Λονδίνο

Είναι σε εκδρομή μαζί με την κόρη της 40χρονης

Αγωνία και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα, καθώς όπως έγινε γνωστό η κόρη της 40χρονης που έχει νοσήσει βρίσκεται σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο με άλλους 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού. 

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή;

Οι μαθητές βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα για να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat και όπως είναι φυσικό, όταν έγινε γνωστό ότι νόσησε η μητέρα του κοριτσιού που συμμετείχε στην εκδρομή, η αγωνία των γονιών των υπολοίπων έφτασε στο κόκκινο.

Η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν έγινε επίσης γνωστό ότι στο ταξίδι της 40χρονης στην Ιταλία, την είχε συνοδεύσει και η κόρη της, καθώς επισκέφτηκαν το πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο. 

Σε εκδρομή στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κορωνοϊό

Μητέρα και κόρη επέστρεψαν το Σάββατο στην Αθήνα για να ταξιδέψει ξανά η κόρη της το επόμενο πρωί με τους συμμαθητές της για Λονδίνο. 

Η επιστροφή των μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί. 

Χθες, όταν επιβεβαιώθηκε πως η μητέρα του κοριτσιού νοσεί από κορωνοϊό, οι μαθητές ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί μέχρι να τους εξετάσουν οι γιατροί. 

Κορωνοϊός: Ποια λάθη έκανε η 40χρονη πριν μεταφερθεί στο «Αττικόν»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές, ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Γιατρός ειδοποιήθηκε αμέσως και μετέβη στο ξενοδοχείο για να εξετάσει την κόρη της 40χρονης και να πάρει δείγμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. 

Οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους, έως ότου εξεταστούν και αυτοί. 

Κορωνοϊός: Νεαρή γυναίκα το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Κλειστό το Κολλέγιο του Ψυχικού κι ένας παιδικός σταθμός

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας, χθες το βράδυ αποφασίστηκε να μείνει κλειστό το Κολλέγιο του Ψυχικού, όπου φοιτούν τα δύο παιδιά της 40χρονης που νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.  Κλειστός θα μείνει προληπτικά κι ένας παιδικός σταθμός που βρίσκεται δίπλα. 

Καλή η κατάσταση των τριών ασθενών από κορωνοϊό

Οι τρεις ασθενείς που αποτελούν μέχρι τώρα τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε καλή κατάσταση. 

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Η 38χρονη και ο 9χρονος γιος της που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και η κλινική τους εικόνα δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Το ίδιο ισχύει και για την 40χρονη στην Αθήνα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν. 

Το χρονικό των πρώτων κρουσμάτων

Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ την Τρίτη το βράδυ αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 210-5212054 και είχε αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία. 

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Η γυναίκα είχε βρεθεί στο Μιλάνο σε εμπορική έκθεση ένδυσης. Την Κυριακή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και την Τρίτη, χωρίς εμφανή συμπτωματολογία, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε οδηγίες να πάει στο νοσοκομείο αναφοράς. 

Στο ΑΧΕΠΑ ελήφθη το ιστορικό της και δείγμα γενετικού υλικού που απεστάλη στο εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι ήταν φορέας του ιού. Αμέσως ετέθη σε απομόνωση στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, όπου και θα παραμείνει για 14 ημέρες, και εκλήθησαν να εξεταστούν, ο σύζυγος της, το παιδί της και η μητέρα της.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και το παιδί της 38χρονης με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί και αυτό σε καραντίνα, ενώ έκλεισε προληπτικά το σχολείο του και ζητήθηκε από τους συμμαθητές του και τους γονείς τους να περιορίσουν τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες. 

Ο σύζυγος και η μητέρας της είναι αρνητικοί και έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και να περιορίσουν τις δραστηριοτητές τους. Το ίδιο συνεστήθη και στους συνεπιβάτες της στην αεροπορική πτήση καθώς και σε όσους άλλους ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε επίσης και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα. Πρόκειται για μια 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο με την κόρη της. 

Εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, αλλά δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο και τελικά μετέβη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου μετά από εξετάσεις βρέθηκε θετική στον ιό. 

Το κτίριο της τράπεζας στην οποία εργάζεται θα απολυμανθεί σήμερα, ενώ ο όροφος, όπου εργαζόταν θα σφραγιστεί για 14 μέρες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο σπίτι τους, από όπου και θα εργάζονται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top