Θεσσαλονίκη: Καθημερινά τα κρούσματα κλοπών από πορτοφολάδες

Χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απασχόλησης με ένα χάρτη

Οι πορτοφολάδες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος του επιβατικού κοινού στη Θεσσαλονίκη. Καθημερινά κρούσματα κλοπών καταγγέλονται στην αστυνομία. Οι σπείρες των επιτηδεiων εκμεταλλεύονται τον συνωστιμό, ενώ κάποιες φορές παραπλανούν τα θύματά τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. 

Αποκλειστικό Star: «Βαγδάτη» η Ομόνοια από Έλληνα που έβριζε το Ισλάμ

Μπαίνουν με τσάντες και πορτοφόλια μέσα στο λεωφορείο αλλά δεν ξέρουν αν θα κατέβουν με αυτά στην επόμενη στάση. Οι ελαφροχέρηδες των αστικών είναι μάστιγα στη Θεσσαλονίκη. Τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκαν από την αστυνομία 1760 κλοπές μέσα σε λεωφορεία της πόλης.

Ο κόσμος παίρνει τα μέτρα του προκειμένου να προστατευτεί χρησιμοποιώντας εσωτερικές τσέπες, διπλοκλειδωμένες τσάντες, κατάλληλη τοποθέτηση πολύτιμων αντικειμένων.

Οι δράστες χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απασχόλησης με ένα χάρτη, ζητούν οδηγίες και ο συνεργός κλέβει το ανυποψίαστο θύμα.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τέσσερις ανήλικες αλλοδαπές 14,15,17 και 18 ετών κάτω από την Ακρόπολη. Οι νεαρές ζητούσαν οδηγίες από τους πρόθυμους και ευγενικούς πολίτες ενώ την ίδια ώρα έκλεβαν τις τσέπες και τσάντες τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top