Νέο νομοσχέδιο φέρνει «τα πάνω-κάτω» στις πορείες!

Προβλέπεται έλεγχος στο μέρος και στη διάρκεια

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις πορείες φέρνει «τα πάνω-κάτω», καθώς θα καθορίζει και το αν θα γίνεται στον δρόμο ή το πεζοδρόμιο και το πόση ώρα θα διαρκεί, ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών.

Πορεία διαμαρτυρίας συμβασιούχων στο Υπουργείο Εργασίας

Πολυτεχνείο: Έκλεισαν οι πύλες του ιδρύματος - Ξεκίνησε η πορεία

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, οι πορείες και οι διαδηλώσεις μικρού όγκου, θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης και θα διοχετεύονται από συγκεκριμένους οδούς.

Σύμφωνοι οι καταστηματάρχες με το νέο νομοσχέδιο

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουν το νέο νομοσχέδιο ως «ευχής έργον». 

Όπως δηλώνουν, σε ημέρες πορείας αναγκάζονται να κλείνουν τα καταστήματά τους για δύο ώρες, χάνοντας ποσοστό του τζίρου τους. 
Σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ζητούν να διασφαλιστεί και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση και κυκλοφορία

Έγιναν πέντε πορείες την ημέρα!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2019, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 1.713 πορείες και συγκεντρώσεις, στην πλειονότητά τους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή τους διατέθηκαν 43.709 αστυνομικοί. 

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές

Αντίθετες με το νομοσχέδιο εμφανίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για περιορισμό με κατεύθυνση τον αυταρχισμό και τον περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος, ο οποίος αποτελεί στοιχείο  που μπορεί να οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους. 

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός των επομένων ημερών.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top