Μόρια: Νεκρός 35χρονος μετανάστης από ανακοπή

Πάνω από 2.000 αφίξεις στην Ελλάδα σε μία εβδομάδα

Καταυλισμός στη Μόρια

Τη ζωή του έχασε χθες το βράδυ ένας 35χρονος αφγανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε στον καταυλισμό της Μόριας.

Ο νεαρός μετανάστης μεταφέρθηκε νεκρός από τον καταυλισμό της Μόριας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ο θάνατος του οφείλεται πιθανότατα σε ανακοπή που υπέστη από παθολογικά αίτια.

Ο 35χρονος ήταν ένας από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Μόνο με άδεια θα βγαίνουν οι μετανάστες από τα κλειστά κέντρα

Σημειώνεται ότι στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, απλοποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου με ζητούμενο την ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, υπό αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας δε θα δέχεται όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 500 ατόμων, τα οποία θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες Ασύλου.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Μόρια: Πάνω από 16.000 πρόσφυγες στο ΚΥΤ

Νέα τραγωδία στη Μόρια - Νεκρό μωρό εννέα μηνών στον καταυλισμό προσφύγων

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Την ιδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, με τη μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα και  συγκεκριμένες δομές που είτε υπάρχουν ήδη, είτε αναμένεται να χτιστούν μελλοντικά. Σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά φτάνουν δεκάδες ή εκατοντάδες μετανάστες που μεταφέρονται με πούλμαν σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2 κατέπλευσε σήμερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 11 από τα Μεστά Χίου, οι οποίοι αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Χρυσοχοΐδης: Αυτά είναι τα πέντε στάδια για το προσφυγικό

Στις 10:50 αναμένεταιστο λιμάνι του Πειραιά και το «blue star patmos» που μεταφέρει 10 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και έναν από την Ρόδο. 

Επίσης, στις 12:30 το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει και το «Νήσος Χίος» με 8 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Πάνω από 2.000 αφίξεις προσφύγων-μεταναστών σε μία εβδομάδα στο Αιγαίο 

Την ίδια ώρα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές, με τη Μόρια να έχει αγγίξει ποσοστά ρεκόρ.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα (από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου),  2.793 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα.

Το σχέδιο για προσφυγικό: Κλείνει η Μόρια – Πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά

Συγκεκριμένα με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο. 

  • Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ζουν 16.459 αιτούντες άσυλο. 
  • Στον χώρο προσωρινής διαμονής στη Σκάλα Συκαμνιάς ζουν μέχρι να μεταφερθούν για καταγραφή στη Μόρια 220 άτομα.
  • Στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ σήμερα διαβιούν σε πολύ καλές συνθήκες 1.326 πρόσφυγες και μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογένειες.
  • Συνολικά στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, όπου και η Μόρια, σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι για αύριο 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί η μεταφορά με κατεύθυνση δομές στην Καβάλα και στην Κοζάνη, 133 αιτούντων άσυλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top