Αν σας αρέσει η καρμπονάρα, αλλά αποφεύγεται να την τρώτε συχνά, λόγω θερμίδων, μπορείτε να φτιάξετε τη light συνταγή που έδειξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Breakfast@Star.
Ο σεφ αντί για μακαρόνια έβαλε rice noodles, που είναι λίγοτερο «αμαρτωλά», ενώ παρέλειψε την κρέμα γάλακτος. Έφτιαξε, ωστόσο, μία εξίσου εύγεστη κρέμα. Δείτε τα υλικά και δοκιμάστε τη συνταγή!
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. noodles ρυζιού
• 150 γρ. μπέικον
• 3 αβγά
• 80 γρ. παρμεζάνα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τα rice noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζεστά noodles στο τηγάνι με το μπέικον και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να δημιουργηθεί κρέμα, χωρίς να ψηθεί το αβγό. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα πιπέρι από πάνω.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.