Για τους μακαρονάδες προνόησε ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε μία νόστιμη συνταγή για καρμπονάρα με γραβιέρα και μαύρο πιπέρι.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Υλικά της Συνταγής
• 200 γρ. γραβιέρα
• 400 γρ. ριγκατόνι
• 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
• 150 γρ. μπέικον ή καπνιστό χοιρινό
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γλ. φρέσκο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα βράσουμε αλ ντέντε. Διατηρούμε μισό φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε τα υπόλοιπα.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον ή το καπνιστό χοιρινό μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη τριμμένη γραβιέρα και το φρέσκο μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κρέμα με τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών για να αραιώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα γραβιέρα (αν επιθυμούμε) και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.