Μία διαφορετική συνταγή για στιφάδο έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.
Ο σεφ αντί για κουνέλι έβαλε στη συνταγή χοιρινό και έδειξε βήμα- βήμα όλη τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή λαιμός)
• 500 γρ. μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρια)
• 100 ml ελαιόλαδο
• 150 ml κόκκινο κρασί
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξύλο κανέλας
• 5- 6 κόκκοι μπαχάρι
• ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
• ½ κ.γ. κύμινο
• Αλάτι, πιπέρι
Πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές για χαλβά
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με πουρέ ή τραγανές τηγανητές πατάτες.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.