MasterClass: Ο Σωτήρης Κοντιζάς έφτιαξε το δημοφιλές κινέζικο Mapo tofu

Ένα spicy πιάτο από τον γνωστό σεφ

«Θα σας… κάψω λίγο σήμερα παιδιά. Σας αρέσουν τα καυτερά παιδιά;», ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 2023, στο MasterClass αυτής της εβδομάδας.

Δείτε κι άλλες συνταγές Masterclass

Σωτήρης Κοντιζάς

Ο γνωστός σεφ ετοίμασε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες συνταγές της κινεζικής κουζίνας και αυτό δεν είναι άλλο από το «Mapo tofu».

MasterClass 2023: Η Κρεμμυδόσουπα Με Υπογραφή Σωτήρη Κοντιζά

ΥΛΙΚΑ

 4 φλιτζάνια sushi rice
½ φλιτζάνι grapeseed oil
3 φρέσκες ραουί τσίλι πιπεριές
10 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
½ - 1 & 1 ½ κ.σ. πιπέρι Σετσουάν
3 κ.σ. τζίντζερ
3 κ.σ. σκόρδο
225 γρ. χοιρινός κιμάς
2 κ.σ. spicy bean paste
2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
450 γρ. silken tofu
1 & ½ κ.γ. κορνφλάουρ
¼ κ.γ. σησαμέλαιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
 

 

Masterclass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας ετοιμάζει σούσι με... κοτόπουλο!


•    Βάζουμε 4 κούπες ρύζι στη ρυζιέρα, σε αναλογία 1 προς 1 με νερό, αφού ξεπλύνουμε πρώτα καλά το ρύζι. Το αφήνουμε για περίπου 18 λεπτά.
•    Τοστάρουμε τους κόκκους πιπέρι σετσουάν σε ένα γουοκ και μετά τους χτυπάμε στο γουδί.
•    Κόβουμε σε κύβους το τόφου και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά.
•    Ψιλοκόβουμε τις αποξηραμένες και τις φρέσκιες πιπεριές και τις τηγανίζουμε μαζί με το grapeseed oil στο γουόκ μας. Αφήνουμε στην άκρη.
•    Σοτάρουμε τον κιμά και αφού πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη spicy bean paste και σιγά σιγά το ζωμό με το τόφου. Προσθέτουμε το μισό μείγμα με το λάδι από τις πιπεριές και το κοπανισμένο σετσουάν. Ύστερα, βάζουμε το τόφου και διαλύουμε το κορνφλάουρ με λίγο νερό.
•    Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και το σησαμέλαιο και μαγειρεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην σπάσει το τόφου.
•    Σερβίρουμε με το ρύζι σε ένα μπολ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top