Masterclass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας ετοιμάζει σούσι με... κοτόπουλο!

Μία ανατρεπτικά νόστιμη συνταγή από τον αγαπημένο κριτή του Masterchef

Ένα σούσι διαφορετικό από τα συνηθισμένα μας ετοίμασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο «Masterclass» το απόγευμα της Κυριακής. Και αυτό, διότι, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το κοτόπουλο. Ρολό σούσι με κοτόπουλο και σπαράγγια κι αυτή είναι η συνταγή!

Τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο και αχλάδι

Για την μπαλοτίνα κοτόπουλου

Υλικά:

Για μουσελίν:

  • 100 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • ½ κρόκος αυγού
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 φέτες προσούτο
  • 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα υλικά της μουσελίν στο μπλέντερ. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα 3 φέτες προσούτο, από πάνω το φιλέτο κοτόπουλο και τη μουσελίν. Τυλίγουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε σε μεμβράνη. Τυλίγουμε τη μπαλοτίνα μας. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου και μετά παγώνουμε τη μπαλοτίνα σε παγόνερο. Στη συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά σε τηγανάκι με ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα. 

Masterclass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας ετοιμάζει σούσι με... κοτόπουλο!

MasterClass 2023: Μας γλύκανε με τα Βολοβάν του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Ρολό σούσι με κοτόπουλο και σπαράγγια

Υλικά:

  • 1 φύλλο nori
  • Sushi rice
  • 2 σπαράγγια
  • ½  στήθος κοτόπουλο
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • Sriratcha
  • 1 πέτσα κοτόπουλου
  • Πιπέρι σετσουάν
  • Hoisin sauce
  • Φύτρες

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε την πέτσα ανάμεσα σε δύο ταψάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. 
  • Χτυπάμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους και το αυγό σε ένα δοσομετρητή με ένα μπίμερ. Προσθέτουμε την sriracha.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και το σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε την πικάντικη μαγιονέζα στο κοτόπουλο.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο νόρι πάνω σε bamboo mat και ρύζι για σούσι από πάνω.
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια και το κοτόπουλο με την πικάντικη μαγιονέζα και τυλίγουμε το ρολό. 
  • Κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε την πέτσα και ανακατεύουμε με το σετσουάν.
  • Τοποθετούμε μια βούλα μαγιονέζας πάνω από κάθε κομμάτι σούσι και πασπαλίζουμε με το κραμπλ της πέτσας και τη hoisin sauce. Τοποθετούμε λεπτές φέτες από σπαράγγι και φύτρες πάνω από κάθε κομμάτι. 
     
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top